Mandag kveld var det planlagt en støttemarkering på Rådhusplassen i Oslo. På bakgrunn av informasjon fra PST, frarådet politiet folk å møte opp.

-På bakgrunn av informasjon fra PST og at det skeive miljøet er en del av fiendebildet til ekstreme islamister, er politiets klare anbefaling at kveldens Pride-arrangement i Oslo utsettes og eventuelt andre Pride-arrangement andre steder i landet, blir vurdert utsatt inntil videre, sier politidirektør Benedicte Bjørnland i en pressemelding.

Tirsdag ettermiddag har Trondheim kommune i samarbeid med de skeive organisasjonene i Trondheim, invitert til en Solidaritetsmarkering på Torvet. Mandag kveld har arrangørene sittet i møte om trusselsituasjonen og mulig avlysning.

Det var en godt fornøyd leder av Trondheim Pride som like etter klokken 19 ringte til Nea Radio.

- Vi gjennomfører arrangementet i Trondheim som planlagt, sier Eivind Rindal på telefon like etter at møtet var slutt.

- Det lokale politiet uttrykker i samråd med PST lokalt at det ikke foreligger en lokal trusselsituasjon som tilsier avlysning, opplyser Rindal videre.

Tirsdagens Solidaritetsmarkering på Torvet i Trondheim vil derfor gå som planlagt. Rindal håper nå at folk kler seg etter været.

- Ha på gode, men fargerike klær, er Rindals klare anbefaling, som håper mange tar turen til Torvet tirsdag ettermiddag.