– Dette tar vi som en stor æreserklæring, sier ordføreren på Frøya, Kristin Furunes Strømskag, etter å ha lest Sanna Sarromaas siste kronikk i VG.

– Må være hardfør

Her skriver hun at det finnes steder i dette landet der man virkelig ikke skulle tro at noen kunne bo. Og så viser hun til den gangen hun besøkte Frøya.

– Det blåste så inn i granskogen mye at man bare kunne glemme å ha på seg en kjole – eller å beholde en frisyre. Man må være hardfør for å ha et snev av livsglede og -lyst, hvis man bor på Frøya, skriver Sarromaa.

Hør intervjuet med Sanna Sarromaa i denne saken:

– Jeg kan forsikre deg, Sanna Sarromaa - at på Frøya er vi både hardføre og har stor livsglede og lyst, skriver ordfører Kristin Furunes Strømskag på Facebook-siden sin etter å ha lest det Sarromaa skriver om Frøya.

Strømskag sier det har jo bodd folk på Frøya i 12.000 år og det dessuten er en av Trøndelags største vekstkommuner.

– Enn så heldig vi er som kan se sola gå ned en finværsdag og vi kan også ta på oss varmedressen og gå oss en tur i orkanen en annen dag. Sarromaa sier jo hun beundrer oss og om vi i tillegg er vakre, så er det vel ikke noe ondt blid mellom oss.

– Vi er glad for all den reklamen vi kan få, vi, og om noen er nysgjerrige på hvorfor vi bor på Trøndelagskysten er de hjertelig velkommen utover, mener Strømskag.

Hør hele intervjuet med ordfører på Frøya, Kristin Furunes Strømskag, her: