Senterpartiet er i helga samla til sitt landsmøte på Clarion Hotel og Congress på Brattøra i Trondheim. Lørdag ettermiddag ble det valgt nytt sentralstyre i partiet.

To trøndere i styret

Trygve Slagsvold Vedum ble gjenvalgt som leder i Senterpartiet, Ola Borten Moe gjenvalgt som første nestleder og Anne Beathe Tvinnereim som andre nestleder for to nye år.

Ny inn i styret er Ida Stuberg, som nå er ordfører i Inderøy kommune. Hun har sagt at hun ikke tar gjenvalg som ordfører i høstens kommunevalg.

Lars Fjeldstad fra Hordaland er også ny fast medlem i sentralstyret.

– Mange utfordringer

Vedum ble gjenvalgt til stor applaus fra Landsmøtet, og sa følgende etter at det ble kjent at han går på en ny periode som leder:

– Jeg gleder meg til å fortsette å lede dette flotte laget videre med å sikre tjenester nært folk, nasjonal kontroll og trygghet for folk i hele Norge. Alle kaffekoppene, alt pågangsmotet og dette landsmøtets kamplyst for sine lokalsamfunn gjør at jeg er sikker på at vi kommer til å gjøre et godt lokalvalg til høsten, sier Trygve Slagsvold Vedum.

Videre ble nestlederne valgt ved akklamasjon. Første nestleder, Ola Borten Moe, takka for tilliten etter valget.

- Vi står ovenfor mange utfordringer både i Norge og resten av verden fremover, der Senterpartiet blir viktig for trygg styring, sa Ola Borten Moe.