350 ungdomspolitikere fra hele Europa kommer til Røros og Trondheim i april neste år.  Det melder NRK Trøndelag.

Det europeiske ungdomsparlamentet, European Youth Parliament, EYP, holder sin 84.sesjon i de to trønderbyene. Årsaken til at en organisasjon som ble stiftet i 1987 allerede kan holde sin 84.sesjon er at de har mange arrangement hvert år. EYP er representert i 40 europeiske land, og organisasjonen har Europarådets generalsekretær, Thorbjørn Jagland, som sin høye beskytter.

- EYP er partipolitisk uavhengig og politisk nøytral. Vi tar ikke stilling til eventuelt norsk medlemskap i den Europeiske Union, EU, sier Frida Konstad til NRK. Hun er en av tre prosjektledere for arrangementet.

- Når vi skal arrangere sesjoner i Norge er det viktig å understreke at EYP har et hel-europeisk perspektiv - ikke et EU-perspektiv, sier hun.

Den internasjonale sesjonen på Røros og i Trondheim kommer til å koste minst tre millioner kroner. Fra Sør-Trøndelag fylke har EYP allerede fått 150.000 kroner, og de håper på det samme fra Trondheim kommune. I tillegg har stortingsrepresentant Trond Giske (AP-Sør-Trøndelag) bedt kunnskapsdepartementet støtte opp om arrangementet.

Sesjonen vil ha sin faglige tyngde under dagene i Trondheim. Røros er valgt som inngangsport for at delegatene skal lære hverandre å kjenne i vakre omgivelser fra 21. til 23.april. De resterende sju dagene tilbringes i Trondheim. Da lover Konstad hardt arbeid før sesjonen avsluttes siste dagen i april.