Holtålen Arbeiderparti hadde mandag besøk fra stortingsrepresentant Kjersti Leirtrø og fylkesordførerkandidat Per Olav Skurdal Hopsø. Begge fikk se noen av skadene etter forrige ukes flom.

Både Hopsø og Leirtrø var innom Nea Radios ettermiddagssendig der tema stort sett handlet om fylkesvei 30, som flere ganger de siste årene har fungert som hovedfartsåre gjennom Midt-Norge - nå sist denne uken.

I fjor høst sa lokalpolitikerne i Holtålen et klart nei til bompengefinansiering av fylkesvei 30, da dette ville påført mange innbyggere svært store kostnader.

Nå mener mange at utbedring av veien må til for å kunne opprettholde trafikkberedskapen gjennom landsdelen og at dette er et offentlig ansvar.

– Sikkerhet og beredskap må få et høyere fokus sier stortingsrepresentant Kirsti Leirtrø.

Hun vil at de planene som har vært for fylkesvei 30, blir tatt opp igjen.

– Det er gjort en grundig jobb med hva som må til for å få gjort denne veien sikker. Staten må ta et større ansvar så vi forskutterer Nasjonal Transportplan slik at denne blir ferdig ett år før tiden, nettopp for å ta vare på hverdagsveiene våre, sier hun og legger til at mange av hennes politikerkollegaer nok synes det er mer stas å klippe snorer på nye veier enn å oppgradere fylkesveier.

Hør intervju med Leirtrø og Hopsø her: