- Noen av de litt «yngre» har nok testet positivt på covid-19 i sommer, og venter derfor med fjerde dose i tre til fire måneder etter gjennomgått sykdom slik det anbefales. Men det gjelder jo ikke alle, og vi skulle gjerne sett at flere i aldersgruppen 16 – 64 år med underliggende sykdom booket seg time, sier helsesykepleier Stina Mostervik. Det ble i september sendt ut rundt 840 invitasjoner med tilbud om vaksine til denne gruppen, men så langt har bare 350 tatt vaksine i følge Mosterviks tall.

4. dose er foreløpig ikke for alle

De som er prioritert til å få 4. dose er følgende personer: alle over 65 år alle over 16 år med underliggende sykdommer - hvilke sykdommer dette gjelder står presisert på kommunens hjemmeside alle mellom 12 og 17 år med alvorlig grunnsykdom gravide i 2. og 3.trimester

- Vi andre må foreløpig vente. Men FHI er i gang med å kartlegge hvem ellers som bør få en dose til. Det er eventuelt gruppen 45 – 65 år uten underliggende sykdommer som nå står for tur, men dette er ikke fastsatt enda. Det er rundt 7 000 stjørdalinger i denne gruppen som har tatt tre doser, og som derfor kan få tilbud om en fjerde dose, forteller Mostervik som forsikrer om at kommunen har beredskapsplanene klare når nye grupper får vaksinetilbud.

Ny vaksinetype klar

Vaksineteamet forventer å få den nye vaksinetypen i løpet av uka. — Dette er en forbedret utgave av vaksinen til Pfizer ved at den er oppdatert mot omikronvariant BA.4-5, det vil si den virusmutasjonen som er i omløp nå. Studier viser at vaksinerte med den nye vaksinen er bedre beskyttet mot smitte enn ved den opprinnelige vaksinen, men beskyttelsen mot alvorlig sykdom er trolig den samme uavhengig av vaksinetype, kan Mostervik fortelle.

Vaksinetime bestilles via helsenorge.no eller på telefon 477 81 754 mandag og onsdag kl 09.00 – 11.00. Du finner også informasjon om koronavaksinering på kommunens hjemmeside. Vaksinasjonen foregår i Kjøpmannsgt 10-12 ved den gamle legevakta.