Fra venstre: Oddstein Rygg, daglig leder i Granby Bolig AS, Jonas Sønnesyn i Lokalmegleren AS og Marius Sørensen som er prosjektleder i Granby AS. Foto: Stian Elverum

– Det viktigste i Selbu er at vi nærmer oss avslutningen på en lang reguleringsprosess. Slike prosesser tar lang tid, men nå er man altså i mål, sier Marius Sørensen i Granby AS.

Se bilder og hør radiointervju lenger ned!

Selskapets formål er at de skal bidra til å skape et attraktivt og levende sentrum.

- Det største grepet og endringen fra tidligere som vi gjør nå er at vi planlegger en stor parkeringskjeller under selve sentrumsgården. Dette håper vi gjør at folk ønsker å oppholde seg i sentrum, og at vi sammen får til det sentrum som folk ønsker å ha og at sentrum blir attraktivt, fortsetter Sørensen.

Selskapet takker kommunen og administrasjonen

– Granby har hatt stor hjelp fra både politisk og administrativt i Selbu kommune i dette. Det er tydelig at kommunen er svært interessert i at vi skal få til dette som er det største investeringsprosjektet som har skjedd i sentrum av Selbu, sier Marius Sørensen.

Butikker, leiligheter og torg

Det kommer blandt annet dagligvare, nærmere bestemt så flytter Kiwi inn i Sentrumsgården og blir Selbus største dagligvarebutikk på hele 1300 kvm. På sørsiden skal det komme et nytt torg og etterhvert blir det en bilfri gågate mellom Nestatunet og inn opp i mot den nye sentrumsgården hvor det vil bli 65 parkeringsplasser ute + 5 plasser for bil med henger / campingvogn

– Vi ønsker også å ha inn et spennende spisested, det er også ledig lokaler for andre som ønsker å etablere butikk, sier Oddstein Rygg i Granby Bolig AS som ser fram i mot et spennende og levende sentrum med E-bygget i den ene enden og Sentrumsgården i den andre.

Stor parkeringskjeller

– Vi jobber nå med å få til en parkeringskjeller som rommer 50 parkeringsplasser, hvor det jobbes med å få til 50 til. Det skal bli en offentlig del for allmenheten og private parkeringsplasser for beboerne, sier Rygg.

Flotte leiligheter

I leilighetene som kommer på toppen blir det i følge Jonas Sønnesyn i Lokalmegleren AS svært gode sosiale forhold for å bo med flotte solforhold fra sola står opp til den går ned, to felles takterasser og fellesarealer tilgjengelig for alle.

– Første byggetrinn har 14 leiligheter. Så blir det vurdering hvor mange leiligheter det blir i byggetrinn 2 etter å ha fått sett interessen. Det skal bygges eiligheter på alt fra 50 - 110 kvm. - Noe som skal passe de fleste, sier Sønnesyn videre.

Overraskelse for de skiglade

Sønnesyn frister med en egen smørebod for de skiglade i parkeringskjelleren.

- Det må vi ha i skibygda Selbu, sier han.

Planlagt salgsstart for leilighetene er ila våren/tidlig sommeren 2023. Det blir organisert som et borettslag med mulighet for fellesgjeld for den som ønsker det.

- Spaden går i jorda når vi har nådd et visst antall salg, men vi håper å komme i gang i senhøsten i 2023. Innflytting blir da tidlig i 2025, sier Sørensen.

Vi er heldige i Selbu som har eiere som vil dette

- Jeg må beundre eierne bak prosjektet som tar enorm stor økonomisk risiko med å sette i gang dette prosjektet. Om jeg hadde hatt de samme økonomiske midlene kunne jeg helt sikkert funnet 100 eiendomsprosjekter i Oslo på mindre enn en time, som hadde hatt bedre økonomisk gevinstpotensiale. Så dette er helt enestående at gjøres. Det står stor respekt for dette. Vi er veldig heldige som har private som ønsker å gjøre dette i Selbu, sier Oddstein Rygg.

Slik blir leilighetene i Sentrumsgården seende ut. Foto: Granby AS
Gode solforhold hele døgnet. All den tid det er sol. Foto: Granby AS
Slik ser torget ut ved den nye Sentrumsgården Foto: Granby AS
Om ikke lenge kan du bo slik i Selbu. Foto: Granby AS