En av de største satsingene i Tänndalens historie er et faktum. I desember vil en ny og moderne seksseeters skiheis innvies på Hamra med en totalpris på 50 millioner kroner.

Den avgjørende brikken ble klar denne uka da Region Jämtland-Härjedalen sa ja til å delfinansiere prosjektet.

- Dette er et stort steg framover for Tänndalen, og det peker ut retningen for framtida, sier Peter Jonasson, sjefen for skianlegget i Tänndalen.

- Den nye heisen blir et nav i det heissystemet som allerede binder sammen 53 nedfarter. Den nye heisen har en kapasitet på 2 600 skiløpere i timen. Det er en hurtiggående heis der tida til toppen blir to, tre minutter. Heisen vil utvikles  i to faser, i første omgang med el-oppvarmede seter. Neste år utvikles heisen med vindbeskyttelse. Totalt sett handler det om en fantastisk komfort som vil føre til at vårt  skianlegg blir enda mer attraktivt og tilgjengelig, sier Jonasson.

Han er mektig stolt over det som destinasjonen Tänndalen nå gjør. Skianlegget i Tänndalen ble også nylig kåret til Sveriges beste skianlegg, på delt førsteplass med naboen Funäsdalen. Undersøkelsen ble utført  av bransjeanalysebedriften Nordic Bench og omfattet 2 800 personer.

- Vår nye seksseters heis blir en diamant i vår store skattekiste, sier Peter Jonasson i en pressemelding.

Mark Baljeu er daglig leder for Grönklittsgruppen:

- Denne  investeringen er et stort steg for det nye Tänndalen. Vi foretok en satsing i 2012 med en ny Ski Lodge, en investering som ble fremgangsrik. Nå tar vi neste steg med heisparken. Vi er veldig fornøyd med at dette nå kan virkeliggjøres i samarbeid med flere aktører, både større og mindre.  Det ser bra ut for Tänndalen. Nå håper vi på en spin-off-effekt der flere skal inspireres og vil investere i destinasjonen. Det trengs flere sengeplasser i takt med at Tänndalen blir mer attraktiv, sier Mark Baljeu.