Sist sommer kjørte hundrevis av merkelige biler gjennom Trøndelag. Bilene var gamle, bulkete, hadde merkelige lys og sirener. Det var Carbage Run - The ultimate Car Trip 201 , som var på tur.

Foto: Per Magne Moan

Nå er de her igjen. Torsdag passerte hundrevis av biler med utenlandske skilter og minst like merkelige som i fjor sommer, gjennom Ålen på vei til Røros og videre til Lillehammer.

Denne gangen er det The Winter Edition 2020-utgaven av billøpet som er på tur, og i forhold til sommerutgaven, byr snø og isdekte veier på en god del utfordringer for deltagerne.

Nea Radio fikk en prat med Bridget fra Nederland. Hun er med på løpet for andre gang, mens kjæresten, som kommer fra Belgia, deltar for fjerde gang.

Noen av bilene hadde også politiske budskap. Foto: Per Magne Moan

Sammen med en kamerat har de kjøpt en Audi 80 som de mener passer utmerket til turen. Bilen skal ikke koste mer enn 500 Euro og de har som mange av de andre deltagerne stylet denne med lys og ymse gjenstander. Blant annet er taket fylt opp av bamser.

Artikkelen fortsetter under bildet

Foto: Per Magne Moan

– Vi gjør dette fordi det er en fin måte å bli kjent med Europa på. Hadde det ikke vært for billøpet, så hadde vi nok ikke besøkt Norge på denne tiden av året, sier Bridget som sammen med sine reisevenner hadde pitstop ved Coop i Ålen. De hadde da kjørt fra Trondheim tidligere på dagen og bestemte seg for å legge på kjettinger på alle fire hjulene før de fortsatte opp Hollbakkene.

Artikkelen fortsetter under bildet

Foto: Per Magne Moan

Brigitte sier at alle deltagerne må ha vinterdekk på bilene sine, men ikke alle har med kjetting. Derfor fikk Nea Radio en del meldinger torsdag, om merkelige biler som ikke kom opp - blant annet Nesvoldbakken.

Hør intervju med Bridget her:

Artikkelen fortsetter lenger ned på siden

Utfordringen består i å reise flere tusen kilometer gennom Europa og i løpet av 5 dager få ditt gamle vrak av en bil over mållinjen.

Carbage Run handler ikke om fart eller tid, men går ut på å være kreativ, ha det artig og få fine opplevelser.

Selv om det ikke er avgjørende, hvem som kommer først over mållinjen, har man hver dag en utfordring til deltagerne i form av oppgaver.

Om man løser disse så får man poeng og den siste dagen har teamet med flest poeng vunnet Carbage Run.

Flere europeiske land er med på turen, men de aller fleste deltagerne er fra opprinnelseslandet, Nederland. Carbage Run er så populært i Nederland at de har både sommer og vinterutgaver - i tillegg til en mopedversjon!

Over 400 deltagere er med på vinterutgaven denne gangen.