Tirsdag ettermiddag ble det klart at alle de tiltakene som regjeringen har igangsatt i kampen mot koronaviruset, blir videreført, inkludert stenging av skoler og barnehager.

– 12. mars innførte regjeringen de strengeste tiltakene vi har hatt siden krigen, for å stanse viruset og jeg håper vi så raskt som mulig får tilbake hverdagen vår, sa statsminister Erna Solberg under en pressekonferanse tirsdag, der vedtaket om å fortsette de strenge tiltakene, ble gjort kjent.

Vet ikke om det virker

– Før tiltakene ble innført så smittet hver koronasmittet 2,4 andre, sa statsministeren uten å kunne komme med konkrete tall på om tiltakene har endret dette tallet.

– Tiltakene vil være viktige også i ukene framover og før vi vet om de kan mykes opp, trenger vi et bedre grunnlag for å se hva disse har bidratt til, sa Solberg.

Strengeste tiltak i fredstid noensinne

Helseminister Bent Høie sa målet er at tiltakene vil føre til at hver koronasmittet kun smitter en annen. Derfor er det fremdeles grep som må gjennomføres som minst en meters avstand mellom hverandre ute, minst to meters avstand ved innendørs arbeidsplasser og maks fem personer i gruppe.

– Helsepersonell som jobber med pasientbehandling forbys fortsatt å reise til utlandet, både privatreiser og tjenestereiser. Dette gjelder ut april måned, sa Høie.

Kulturarrangement, idrettsarrangement og organisert idrettsarrangement både utendørs og innendørs er fortsatt forbudt.

– Vi håper dette vil hjelpe oss og slå ned viruset sa helseministeren.