I går åpnet den nye XL-Bygg butikken i Selbu sentrum. Dette er en nysatsing fra Mestergruppen og XL Bygg-kjeden og er et pilotprosjekt.

- Vår tanke bak denne type etablering er å gjøre både byggevarer og dialogen rundt et byggeprosjekt mer tilgjengelig for innbyggere i sentrum av byer og tettsteder i Norge, sier leder for anleggsutvikling Mestergruppen, Anders Vaagan.

XL-BYGG Selbu er første pilotprosjekt

Den nye butikken er et pilotprosjekt i XL-BYGG og skal både øke tilgjengeligheten og gjøre byggeprosjekter enklere for innbyggere og hytteeiere i Selbu.

Se video fra åpningen her:

- XL-BYGG Selbu har i en årrekke vært lokalisert sammen med øvrig aktivitet i Selbuhus-konsernet på Ganby. Over tid har XL-BYGG Selbu registrert et behov i markedet for en byggevarebutikk i sentrum av Selbu. Da det for knappe to år siden ble et ledig lokale i det som i dag har fått navnet E-bygget så var daglig leder i Selbu Byggevare, Kim André Eidem, raskt ute med å lansere ideen om en byggevarebutikk tilpasset lokalene på et kjøpesenter.

Vi har tatt en prat med butikksjef Kristian Aftret Haave som gleder seg over at butikken nå endelig har åpnet. Hør lydintervjuet her:

- Den nye avdelingen skal fungere som en lett tilgjengelig arena for inspirasjon, rådgivning og handel. Med flotte produktutstillinger og serviceorienterte selgere vil dette være stedet kundene i Selbu og omegn skal starte sitt byggeprosjekt, sier Haave.

Kjededirektør i XL-BYGG, Are Ellingsve, gleder seg også over nyåpningen. - Kombinasjonen av lokalt initiativ og et kompetent anleggsteam i Mestergruppen, gjør at vi gjennom dette prosjektet tar frem et nytt konsept som andre byggevareforhandlere i Mestergruppen også kan dra nytte av, sier Ellingsve.

Se mer under bildene:

Det er mange flotte utstillinger på den nye butikken. Her blir bålplassutstyret testet av ivrige kunder. Foto: Stian Elverum/Nea Radio
Åpningen ble markert med saging av planke. Deretter ble alle invitert inn for å se på butikken. Konsernsjef Kim Andre Eidem og bedriftsutvikler Arve Oldertrøen sto for åpningstalene, mens de ansatte i butikken sto klare for å ta i mot kundene. Foto: Stian Elverum/Nea Radio
Det var mange gratulasjoner og blomster for den ferske butikksjefen. Her overrekkes han blomster fra Monica Sundal i Selbu Vekst. Foto: Stian Elverum/Nea Radio

Tor Øystein Mebust er daglig leder ved Nesta Eiendom AS, driftsselskapet for E-Laget der butikken nå har åpnet.

- Nå er også alt i bygget utleid og vi kan se framover mot utbygging av leiligheter med mere, sier Mebust.

Og skal vi tro Mebust blir det mye spennende å se fram i mot fra både E-Laget og Christophersengården, som de også nylig har kjøpt. Hør intervju med Mebust her: