Skole blir en av fanesakene til det borgerlige flertallet på Frøya etter valget.

For kvaliteten på Frøya-skolene må opp, mener ordfører Kristin Furunes Strømskag, som nettopp har gjort kjent at hun tar fire nye år i ordfører-stolen.

En blå vind langs kysten

Det er nok ikke så veldig overraskende. Høyre på Frøya gikk opp med 30 prosentpoeng og havnet på nesten 43 prosent oppslutning etter valget for en uke siden.

– Det har vært en del forhandlinger og fordelinger av posisjoner, sier Strømskag, som tar med seg en partikollega, Ole Morten Sørvik, som varaordfører.

Dermed blir Frøya en av få kommuner som har Høyre på både ordfører- og vara-plass.

Det ble et solid borgelig flertall for øy-kommunen, og Høyre har flertall sammen med Venstre, FrP og Pensjonistpartiet.

Sammen med en rekke andre kommuner langs kysten merker også Frøya at det har blåst opp til en kraftig høyrevind den siste tiden. Noe av det skyldes nok grunnrenteskatten, tror Strømskag.

– Det er en blå vind som går langs hele kysten, og det handler om regjeringas politikk og det som virker som en næringsfiendtlig politikk, tror Strømskag.

– Her lokalt er det en kombinasjon av det som har skjedd lokalt, samtidig virker makta i Oslo fjernere fra det som skjer i distriktet.

Har råd til å satse

Nå vil Høyre sammen med samarbeidspartiene gjøre et skikkelig løft på skolen.

– Vi ønsker å gjøre noe med kvaliteten, lærer-tettheten og spesped-ressurser, vi ønsker også å tilby gratis skole-lunsj som en del av et totalløft av Frøya-skolen. Det har vi behov for nå

– Gratis lunsj og en generell oppgradering av skolen er kostbart - hvor skal dere ta pengene fra?

– Vi har generelt ganske høye skatteinntekter på Frøya, så dette skal vi klare å finne penger til.

Hør hele intervjuet med Frøya-ordfører Kristin Furunes Strømskag her: