Etter ti intense dager med massiv testing, og en uavklart situasjon rundt smitten i Stjørdal er det en godt fornøyd kommuneoverlege som prater med Nea Radio mandag.

- Vi har motatt veldig mange negative prøvesvar, og ingen positive siden torsdag. Når det gjelder det store utbruddet i Stjørdal, ser det ut til at vi nå kan lukke de siste greinene, sier Vonen.

Utenom dette fikk kommunen også en positiv test lørdag kveld.

- Vi jobber med å avklare situasjonen rundt denne positive testen, og har allerede satt en del folk i karantene, sier han.

God kapasitet for testing

Vonen forteller at de forventet å finne mye smitte etter positive prøver ved Ole Vig, Lånke barnehage og Lian Trevarefabrikk i Meråker. Derfor er han godt fornøyd når det ikke var en eneste av de nært 600 prøvene som var positive.

- Vi fant faktisk ingen smitte der, og det var langt over forventning, sier han.

Gjennom søndag og mandag ble det også tatt i overkant av 200 prøver, og ingen av disse har vært positive.

Kommuneoverlegen oppfordrer nå alle som kjenner på forkjølelse eller hodepine om å teste seg, og trekker fram at kapasiteten for testing i kommunen er god.

- Den er veldig god. Vi har et testsenter i sentrum med god kapasitet, samt at vi låner ressurser fra Værnes nå, når trafikken fra utlandet har gått ned, avslutter han.