Mandag var det formannskapsmøte i Tydal hvor det ble avholdt en budsjettkonferanse for 2021.

Sektorlederne og kommunedirektøren la fram sitt syn på budsjettet under møtet.

– Det er dystert for oss og fortsatt veldig trangt. Vi må stramme inn enda mer, sier ordfører Jens Arne Kvello.

– Hva ble det lagt mest vekt på, når dere skulle se på budsjettet for 2021?

– Vi har holdt på noen år med å redusere utgiftene. Vi har sett på alle stillinger som har vært ledige, og vi har kortet ned noen av dem. Så hadde vi en plan om å gjøre det i år også, men koronaen laget problemer for oss, blant annet innen helse og sosial og andre sektorer. Det gjør at vi ikke har nådd de målene vi hadde satt oss, sier Jens Arne Kvello og legger til at det nok blir harde budsjettforhandlinger når den tid kommer.

– Hva kommer til å bli hardest rammet i budsjettet i 2021?

– Vi har ikke fredet noen sektorer. Vi gjorde vi en stund. Blant annet helse og oppvekst måtte skjermes, men det har vi ikke lengre mulighet til, sier Kvello.

Merkbart for innbyggerne

– Vi har redusert enormt siden 2015. Det har blitt redusert med 10 millioner i året i inntekter og det har skjedd på få år. Det er klart 40 millioner over en forholdsvis kort periode, det er noe som merkes i Tydal, mener ordføreren.

Planer om startpakker

– Vi har jo noen planer om legge til rette med pakker til folk som vil etablere seg her i Tydal. De skal få goder for at de vil flytte hit, og dette vil vi vise i budsjettet, avslutter Jens Arne Kvello.

Hør hele intervjuet med Jens Arne Kvello her: