Nea Radio har tidligere fortalt om eposter med trusler med krav om penger. Hvis ikke vil sex-bilder bli publisert, skriver avsenderen.

Etter det Nea Radio kom det natt til søndag en ny bølge av slike eposter til trøndere.

Mange mottakere har tatt kontakt med politiet, som har følgende enkle råd: Ikke betal! Slett eposten!

Ei uke siden sist

Dermed er det ei uke siden forrige runde med trussel-eposter. Her er ordlyden forrige gang:

Hallo, Jeg er en hacker som sprakk e-posten din og enheten for noen måneder siden.

Min malware oppdaterte den hver gang. Ikke prøv å kontakte meg eller finn meg, det er umulig. Gjennom e-posten har jeg lastet opp skadelig kode til operativsystemet. Jeg lagret alle kontaktene dine med venner, kolleger, slektninger og en fullstendig historie med besøk til Internett-ressursene. Også jeg installerte en trojan på enheten din og lang tome spionere for deg. Du er ikke mitt eneste offer, jeg låser vanligvis datamaskiner og ber om løsepenge. Men jeg ble slått av nettsteder med intimt innhold som du ofte besøker. Jeg er i sjokk av dine fantasier! Jeg har aldri sett noe slikt! Så, når du hadde det gøy på pikante steder (du vet hva jeg mener!) Jeg tok skjermbilde med å bruke programmet mitt fra kameraet til din enhet. Deretter kombinerte jeg dem med innholdet på nettstedet som vi så på. Det blir latter når jeg sender disse bildene til kontaktene dine! MEN jeg er sikker på at du ikke vil ha det. Derfor forventer jeg at du betaler for min stillhet. Jeg tror 600 EUR er en akseptabel pris for det! Betal med Bitcoin. Min BTC-lommebok: 1C7VNRZmHZJQQJ5Et2rUqgUv7THuug8rd6 Hvis du ikke vet hvordan du gjør dette - skriv inn Google "hvordan du overfører penger til en bitcoin lommebok". Det er ikke vanskelig. Etter at du har mottatt den angitte mengden, blir alle dataene dine umiddelbart ødelagt automatisk. Viruset mitt vil også fjerne seg fra operativsystemet ditt. Min Trojan har automatisk varsling, etter at denne e-posten er lest, vil jeg bli kjent med det! Jeg gir deg 1 dag (24 timer) for å betale. Hvis dette ikke skjer - vil alle kontaktene dine få skjulte bilder fra ditt mørke hemmelige liv! Og slik at du ikke blokkerer, blir enheten blokkert (også etter 24 timer) Ikke vær dum! Politiet eller vennene vil ikke hjelpe deg sikkert ... PS! Jeg kan gi deg råd til fremtiden. Ikke skriv inn passordene dine på usikre nettsteder. Jeg håper på din forsiktighet.

Også tidligere i høst opplyste Trøndelag politidistrikt at mange trøndere hadde mottatt en e-post, der de ble forsøkt presset til å betale avsenderen penger i bitcoins. Bitcoin er en digital valuta, som ikke reguleres av noen sentralbank.