Formålet med Siva-prisen 2021 er å løfte fram virksomheter som har tatt avgjørende grep for å lykkes med bærekraftig industriproduksjon i Norge.

Prisen går til den virksomheten som har betydelig andel produksjon i Norge, og utmerker seg på en eller flere av følgende områder: Bærekraftig produkt eller produksjon, redusert klimaavtrykk, hjemflyttet produksjon, partner-samarbeid eller innovasjonsprosjekter.

- Vi er stolte over at vi er nominert og at vi har kommet til finalen. Våre internasjonalt anerkjente HÅG-stoler, som er blant Flokks mestselgende produkter designes i Oslo og produseres på Røros. Over 80% av produksjonen herfra eksporteres ut av Norge, sier Ottar Tollan som er Vice President Manufacturing ved Flokk i en pressemelding.

Tollan sier videre; - Dette får vi til ved hjelp av en høyteknologisk fabrikk og et stort antall leverandører fra Skandinavia. Produktene våre utvikles alltid med Flokks 5-III prinsipper for bærekraftig design, som fokuserer på lav vekt, få komponenter, riktig materialvalg, lang levetid og design som muliggjør demontering. Gjennom disse prinsippene ønsker vi å oppnå lavest mulig karbonutslipp og energibruk, så liten bruk av ressurser som mulig og å unngå negative helseeffekter i produksjon og bruk av produktene våre.

I utgangspunktet var det 50 bedrifter som var nominert til årets Siva-pris. Nå er fem vinnerkandidater plukket ut: Cinderella Eco Group AS, Green Waves AS, Grovfjord Mek. Verksted AS, Vestre AS og Flokk AS. Vinneren kåres ved hjelp av en åpen avstemming på Sivas nettsider og gjennom en fagjury, og hvem som vinner prisen blir klart 19. mai. Vinneren får en pris på 250.000 kroner.