For å bygge en hurtigladestasjon trengs det mye strøm, og en slik trafo vil koste ca. en million kroner å få på plass i følge ordfører Ole Morten Balstad.

- Foreløpig har vi ikke nok strøm på de stedene hvor det er ønskelig å ha en ladestasjon, sier han.

B. Langseth og sentrumsområdet blir trukket fram som steder hvor det kan være hensiktsmessig å etablere mulighet for hurtiglading.

Flere interessenter

Balstad forklarer at det er flere som har tatt kontakt og vært interessert i å etablere ladestasjon, men at utilpasset infrastruktur har gjort at kommunen har lagt det på is foreløpig.

- Vi har fulgt med på utviklingen av lading et par år, fordi det som var hurtigladere før er ikke det i dag, sier han. Han legger også til at kommunen nå er på tilbudssiden for å bistå med tilrettelegging for etablering av hurtiglader.

Fortsatt mulig å lade i Selbu

Selv om en hurtiglader ikke er på plass er det fortsatt mulig å få ladet elbilen sin i bygda. I sentrum finnes to plasser med semiladere, en er nyetablert i forbindelse med det nye sykehjemmet, og en bak rådhuset i retning prestegården. Har finnes en app-løsning som gjør det mulig for alle å lade. Det finnes også en lignende variant på Spar B. Langseth.