Vanligvis pleier påsken og andre høytider å bety mye ståk og arbeid, med fullt belegg hos Pias Dyrepensjonat i Haltdalen. Men slik er det ikke denne vinteren og våren.

Folks reisevaner har endret seg mye med strenge koronarestriksjoner, og det er ofte når folk skal ut å reise at behovet for pass av husets firbente, dukker opp.

Stille periode

Pia Einvik Hårsaker som driver dyrepensjonatet i Haltdalen, sier det har vært slik siden i fjor høst.

– Det er jo kjempetrist for det er jo dyrene som vi lever og ånder for, sier hun.

Det er snart 17 år siden hun og ektemannen realiserte drømmen og flyttet fra Trondheim til Haltdalen for å bygge og drive kennel.

Etter hvert ble tilbudet også utvidet til å gjelde katter og i dag er det plass til 22 hunder og 10 katter ved dyrepensjonatet.

Nye idéer

Men selv om det har vært stille med tanke på pensjonærer så har ikke Pia ligget på sofaen og sett på tv de siste månedene. I samarbeid med lokale krefter har hun fått laget flere produkter, relatert til dyrehold.

Noen av de nye produktene som ar utviklet i koronapausen. Foto: Privat

– Allerede i september begynte jeg å tenke, hva er det jeg kan gjøre? Jeg er jo ikke laget for å være i ro og må ha noe å gjøre og forholde meg til, sier hun og viser frem noen av de nye produktene.

Nå håper hun salg av disse vil kunne bøte på litt av skaden korona har påført driftsresultatet det sist året.

Optimist

Pia gleder seg til samfunnet åpner igjen og er optimist med tanke på hva som vil skje når folk skal ta igjen alle reisene de har satt på vent.

– Da får jeg samme problemet som jeg har om sommeren. Da er det lange ventelister, sier hun og legger til at hun ønsker at kolleger ved andre dyrepensjonat også får merke trøkket når det skjer.

Hør intervju her: