Etter en drøy uke så er det fremdeles mange som ikke har svart på den store HUNT-undersøkelsen.

Fredag for en uke siden fikk de første sms eller brev med link til undersøkelsen, og utover forrige uke så skal de aller fleste i det tidligere Sør-Trøndelag ha mottatt henvendelsen.

Tydal leder

Så langt er det Tydal som har størst svarprosent, men Holtålen på andreplass.

Den nye ordføreren i sistnevnte kommune, Arve Hitterdal, sier at han før helga fikk samtlige kommuneansatte til å svare. Han understreker viktigheten med at så mange som mulig blir med på undersøkelsen, som er en av verdens mest omfattende i sitt slag.

– Det handler ikke bare om helse, men også trivsel i samfunnet og sammenhengen her, sier Hitterdal som oppfordrer spesielt mennene til å delta. De ligger langt under kvinnene i svarprosent.

Har noen ennå ikke fått sms?

Marianne Holden er sykepleier og avdelingsleder for helse i kommunen og sier at har man ennå ikke fått brev eller sms, så kan man ringe hjelpetelefonen på telefonnummer 412 80 018.

Holden sier at flere av kommunene som er med på undersøkelsen, fredag ettermiddag lå på rundt 20 prosent deltagelse. For Holtålen er dette tallet 42,6 prosent, mens Tydal har 44,7 prosent deltagelse.

Hun oppfordrer folk som trenger hjelp til utfylling av skjemaet om å ta kontakt med Laila Kokkvoll på Friviligsentralen.

Avsluttes i november

Den kommende uken vil det bli sendt ut en påminnelse og fristen for å bli med er 15. november.

Hør intervju med Marianne Holden og Arve Hitterdal her: