Politiet i Røros og Holtålen melder torsdag at det er mye beskjeder og endringer i lovverk om dagen nå som Norge sånn smått åpner opp igjen. Mange har denne uken ringt politiet med spørsmål om grensen til Sverige nå skal åpnes igjen, men det skal den altså ikke.

Heimevernet avslutter sitt bistandsoppdrag fredag 15 mai og politiet i Røros og Holtålen vil i sin helhet ta over grensevakten og «drifte» denne videre.

Politiet vil altså fortsatt ha stasjonær kontroll ved grenseovergangen, men den vil være noe redusert fra det høye nivået som har vært. Det vil med andre ord være en kombinasjon av stasjonær kontroll og avpatruljering. Tollvesenet vil også i større grad bistå politiet, samt gjenoppta mer av sine daglige oppgaver.

Det er altså ikke ulovlig å reise til Sverige, men ved innreise til Norge igjen gjelder reglene om 10 dagers karantene og tap av sykepenger/ inntekt, med mindre man er omfattet av unntaksbestemmelsene.

Smittevernreglene baserer seg i stor grad på tillit og dette er noe vi har vektlagt i vår grensekontroll så langt, men også fremover.

– Benytt dere av lokalt næringsliv og fortsett å bidra i denne felles dugnaden, lyder oppfordringen fra politiet i Røros og Holtålen.