Abrakadabra Fabelpark, bare navnet er magisk nok. Magien skal skje i Malvik der Gro Langnes vil starte en park der norske barnebøker filmer og serier skal stå i fokus.

- Målet er en park der barn kan gå inn og delta i et barneunivers som du ikke finner i andre parker forteller Gro Langnes.

På grunn av de pågående forhandlingene med rettighetshavere om intensjonsavtaler kan ikke Langnes gå inn på nøyaktig hvilke barneunivers det er snakk om, men bekrefter at det er kjente både bøker, filmer og serier det er snakk om.

- Hvorfor akkurat dette navnet?

- Fordi meningen er en park som kommer til live ved et trylleslag, abrakadabra, dessuten er det ikke langt unna Abrahallen, så det er navn i området som er tilknyttet. Og en fabel, det er en historie som forteller barn noe som er meningsfylt, og jeg har et ønske om en meningsfylt park forteller Gro Langnes

Etter planen skal Abrakadabra Fabelpark bygges her. Foto: Karin Jegtvik

Astrid Lindgrens verden som forbilde

Det finnes flere parker for barn i landet, men det er ikke i Norge Gro Langnes har sitt forbilde.

- Den parken jeg sammenligner meg med er Astrid Lindgrens verden i Vimmerby i Sverige sier Langnes. Den parken har kvalitet i alle ledd. Du ser ikke en colareklame noe sted, og all maten er lokal og ikke fra en fastfood-kjede. Et sånt preg vil jeg ha på parken min.

Første investor på plass

Å stable en slik park på plass krever penger, og Langnes kan røpe at den første pengesterke samarbeidspartneren er på plass.

- Jeg snakket med en gammel kjenning som eier noen hoteller og butikker om råd for hvordan jeg skulle presentere planen for investorer, da han hørte planene sa han, hvorfor spør du ikke bare meg, så da ble han med på laget ler Gro Langnes, som også kan røpe at hun er i samtaler med flere.

Er i dialog med grunneiere

Gro Langnes er klar på at parken skal ligge i Malvik.

- Jeg har vært i dialog med flere grunneiere, så Malvik har flere områder som kan være aktuelle sier Langnes som forteller at planene har blitt godt mottatt.

- Kommunen fikk en del covidmidler, til bruk for etablering av nye næringer. Der blant annet jeg fikk en sum som har vært gull verdt i oppstarten sier en entusiastisk Gro Langnes