- Det er en stasjon i Åfjord som har vært oppe i 92 millimeter nedbør på ett døgn og det er mye. Også lenger inn i Trøndelag har det vært enkelte stasjoner som Stuggudal med 56 millimeter og Snåsa med 50 millimeter på et døgn, sier Austerheim til Nea Radio.

Været i Trøndelag i august var kaldere og våtere enn gjennomsnittet. Selv om resten av Norge slet med en tørr augustmåned samlet den fuktige lufta seg i Midt-Norge

- August var kjøligere enn den bruker å være i Trøndelag med én til én og en halv grad kjøligere gjennomsnittstemperatur enn normalen. Den var også stedvis ganske våt. Vi ser at enkelte steder har fått 50 til 80 prosent mer nedbør enn normalt, fortsetter Austerheim.

Målestasjonene Leksvik-Myran satte ny augustrekord med 51,5 mm nedbør den 25. august og Otterøy i Namsos kommune hadde 66 mm samme dag.

Meteorolog Jon Austerheim Foto: Meterologisk Institutt/Skjermbilde

Kvithammer og Meråker

Noen steder i Trøndelag har likevel hatt fine sommerdager med behagelige temperaturer. Har man over 20 varmegrader så defineres det som en Nordisk sommerdag. Austerheim sier at to steder ligger på toppen i antall sommerdager i august.

- Kvithammer og Meråker har hatt 12 dager med temperaturer over 20 grader så det er de stedene med flest sommerdager, sier han.