I stekende sol og 30 grader var en sommerfrisk og uthvilt Jonas Gahr Støre på plass på Torget i Stjørdal torsdag morgen. Klar for kamp. For nå er også Arbeiderpartiet i gang med oppløpet mot høstens stortingsvalg, og Støre kan ikke tenke seg et bedre sted å starte valgkampen på enn i nettopp Stjørdal.

Arbeid, velferd og miljø

- Å begynne her i Stjørdal er for meg helt perfekt, mener Støre. - Etterpå skal jeg reise nordover, besøke Støre gård hvor familien min kommer fra og videre opp til Stiklestad og olsokdagene. Dette er en fin anledning til å møte mennesker. Valgkampen for vår del handler om nettopp det i år - vanlige mennesker. Det betyr arbeid, velferd og miljøkamp. Trøndelag har mye å by på innenfor disse temaene.

Det har vært noen intense år for Arbeiderpartiet og Støre. Velgerflukt, lave meningsmålinger og kritikk av Støre som vag og tåkete i sin politikk. Men i årets valgkamp skal han være klar og tydelig.

- Vi har et knalltydelig program. Vi hade noen utfordringer i partiet som vi måtte ordne opp i, og jeg vet vet velgerne setter liten pris på at vi må bruke tid på det. Nå er målet arbeid, trygghet for velferd og klimakamp. Nå er vi ferdige med de interne konfliktene.

Ikke bekymra for samarbeid

Og det trengs nok, for skal han vinne statsministerstolen, holder det ikke å bare danke ut Høyre-regjeringa. Da må han også vinne over Senterpartiet og Trygve Slagsvold Vedum.

- Jeg er ikke bekymra for at jeg og Vedum skal klare å bli enige. Jeg tror Arbeiderpartiet kan bli det største partiet, og da er det naturlig at vi leder en regjering. Det er viktig for oss å få flertall, og da peker det meste i vår retning.

- Flere mener det er rot og konflikter på venstresiden - hva sier du til det?

- Hvis vi skal begynne å snakke om rot kan vi gå til høyresiden. De har utelukket hverandre i en kabal ikke en gang jeg klarer å følge med på. Mens vi på venstresiden er klare på at vi ønsker å samarbeide med Senterpartiet og SV i regjering.

Men uenigheter i enkeltsaker til tross, Støre mener bestemt han og Vedum uansett skal klare å samarbeide.

- Det er jeg helt sikker på. Vi kjenner hverandre godt. Vi har på venstresiden har mye til felles. Blant annet synet på arbeid, privatisering - at vi skal ha et offentlig velferdssystem som ikke skal på anbud og i synet på klima, industri og aktiv næringspolitikk. Så jeg er ikke bekymra for samarbeidet vårt.