1. januar åpner den første snøskutertraseen for rekreasjonskjøring i Holtålen. Den såkalte Gauldalsløypa går fra meieriet i Ålen sentrum via Flya, Tverråbakkan og videre til Riasten og kommunegrensa mot Tydal, der traseen tilknyttes løypenettet i Stuggudal.

Også ved Målåsetre og på Flya er det mulig å parkere og starte skuterturen.

Mye arbeid som ligger bak

Leder i Ålen Snøskuterklubb, Atle Engan, sier det har vært mye arbeid i forbindelse med etableringen av traseen. Jobben startet med gjenoppliving av skuterklubben i 2016 og løypa var senest oppe til behandling i kommunestyret i desember.

Så tidlig som i desember 2015 kunne holtålenordfører Jan Håvard Refsetås opplyse at arbeidet med skuterløyper i Holtålen var i gang.

Engan sier dette er den første traseen i Holtålen og at det nå jobbes med flere løyper, blant annet fra Ålen sentrum til Hessdalen, Aunegrenda og Haltdalen. I tillegg planlegges ei løype mot Røros.

Saken fortsetter under bildet

Foto: Kartutsnitt

Lokale forskrifter

Et dagskort for Gauldalsløypa vil koste 250 kr, mens sesongkort koster det dobbelte, 500 kr.

Det er utarbeidet lokale forskrifter i forbindelse med etableringen av skutertraseer i Holtålen, og disse kan leses her.

I følge forskriftene er det tillatt med kjøring fram til 22. april og dette gjelder alle dager innenfor tidsrommet 08.00 til 23.00.

Mer info rundt kjøring finnes på Holtålen kommunes nettsider.