Sør-Trøndelag Røde Kors melder om to oppdrag tirsdag, begge skader i terreng, ingen i alpinanlegg. Hjelpekorpsene i Orkdal og Røros rykket ut på hvert sitt oppdrag.

Forøvrig har det også denne dagen vært stor utfart i hele distriktet.

Forhøyet påskeberedskap

Også i år er de frivillige i hjelpekorpsene i Sør-Trøndelag Røde Kors i forhøyet påskeberedskap for å trygge både innbyggere og turister i fjell og by. På åtte hytter/depot og med ti hjemmevakter er de 18 hjelpekorpsene i beredskap med godkjente og godt trente frivillige. Nasjonalt er 1200 hjelpekorpsere i påskeberedskap på 150 vaktstasjoner over hele Norge.

I fjor rykket frivillige i Sør-Trøndelag Røde Kors ut på 36 oppdrag for å assistere påsketurister, med 38 innrapporterte skader. Dette var ny rekord siden skaderapporteringen startet.

Gjennom påska i 2018 ble det registrert 386 oppdrag over hele Norge, med 987 registrerte skader behandlet av frivillige i Røde Kors Hjelpekorps.

Tips

Det er fortsatt meget fint skiføre. Fast, men litt løst på toppen av snølagene. Det er fortsatt minusgrader om natta, slik at en får faste og fine skiløyper fra morgenen. Vær oppmerksom på at det begynner å bli løsere snø utenfor oppkjørt løype.

Dagens tips fra Infosentralen: Lær deg kart og kompass, slik at du har et alternativ om dine digitale hjelpemidler skulle slutte å virke. Kun fire av ti er sikre eller ganske sikre på sine egne ferdigheter på kart og kompass. Det viser ferske tall fra Opinion.

Kontakt

Infosentralen for Sør-Trøndelag Røde Kors ligger på Vognildsetra på Oppdal. Sentralen er bemannet fram til ­22. april. Kontaktinformasjon er 415 12 020 / 480 40 140 eller infosentralen@strk-redcross.no

Den nasjonale påskesentralen er også bemannet fram til 22. april og kan kontaktes på telefon 32 07 65 00 / e-post kommunikasjonssentralen@redcross.no

Vaktmannskapet hos Orkdal Røde Kors. Fra venstre: Monica Ringli, Vidar Skorild og Janicke Leksen Selnes Foto: Orkdal Røde Kors