I 2019 er Norge tildelt rollen som gjesteland for verdens største bokmesse, bokmessen i Frankfurt, noe som betyr at Norge får presentere sin litteratur og kultur under bokmessen.

Litteraturarven

SÁLAS har i samarbeid med NORLA, som organiserer Norges deltakelse i Frankfurt 2019, sikret at også samiske bøker og forfattere er representert. I den forbindelse skal det oversettes et antall av samiske bøker til engelsk i såkalte prøveoversettelser for å synliggjøre samisk litteratur for et globalt publikum.

– Samisk litteratur er en del av den norske litteraturarven. Dette gir en unik anledning til å formidle og synliggjøre den samiske litteraturen og samfunnsdebatten for hele verden, sier sametingsråd Henrik Olsen.

Ettertraktet bokmesse

Bokmessen i Frankfurt er å regne som den viktigste bokmessen i verden, som arrangeres i oktober hvert år. Bokmessen samler mer enn 300.000 besøkende fra over 100 land, 7000 forlag og 10.000 journalister. Sametingsrådet støtter SÁLAS med 200.000 kroner for å kunne delta på bokmessen i Frankfurt.

– Det er viktig for samiske forlag å kunne delta med nødvendig tyngde på en så stor internasjonal litteraturarena. Dette gir en stor eksponeringsmulighet for samisk litteratur og det er jeg svært glad for, sier sametingsråden.