Pressemelding fra Røde Kors

En gruppe fra Røde Kors Hjelpekorps i Hedmark reiste onsdag kveld til Mora i Dalarna for å bistå som sanitetsvakter. Fredag reiser en gruppe fra Røde Kors Hjelpekorps sør i Trøndelag til området for ytterligere bistand.

– Vi skal bidra med førstehjelp og sanitetsposter i brannområdet. Det er primært snakk om førstehjelp på brannmannskap som kan ha behov for dette, sier operativ leder i Sør-Trøndelag Røde Kors, Guro Kjellmark, i ei pressemelding.

– Det kan innebære blant annet å lindre brannskader, motvirke heteslag og hjelpe til med å ivareta brannmannskapene på stedet.

20 frivillige klare for å bidra

Rundt 20 frivillige fra hjelpekorpsene sør i Trøndelag er nå tilgjengelige for å bidra i Sverige. I første omgang reiser 13 frivillige fra Røde Kors Hjelpekorps i Trondheim, Oppdal, Melhus og Agdenes til brannområdet på fredag.

Kjellmark sier at flere frivillige i Trøndelag har ytret et ønske om å hjelpe til i Sverige.

– Det skulle bare mangle at vi stiller opp i en slik kritisk situasjon. Med tanke på den tørken og skogbrannfaren vi opplever også her i Norge, så må vi stille opp for hverandre, sier Kjellmark og fortsetter:

– Det er høye temperaturer og lange arbeidsdager i forbindelse med slukningsarbeidet, og det står stor respekt for både brannmannskapene og de frivillige som arbeider med å slukke brannene i Sverige. Vi ønsker derfor å kunne bidra med vår kompetanse gjennom å hjelpe til med å ivareta disse menneskene.

Skogbrannene i Sverige har nå pågått i to uker. Det er rundt 30 skogbranner for øyeblikket, og flere av dem lar seg ikke slukke på nåværende tidspunkt.