- Det er seks år siden planene dukket opp og nå er det en drøm som går i oppfyllelse sier mannen bak Frostachips, Tommy Wikmark.

Han har nå inngått en tiårs-avtale med Produsentpakkeriet, de startet denne uka byggingen av et 3000 kvadratmeters tilbygg som skal huse chipsfabrikken, i tillegg garanterer dette jevn tilgang på selve stjernen i satsningen, frostapoteten.

- Jeg har ikke hatt en søvnløs natt ennå, så sikker er jeg på at dette blir en suksess, vi har bra folk med oss, og er det noe de kan på frosta så er det å dyrke grønnsaker forteller Wikmark.

Skulle vært klart til fotball-VM

Planen var opprinnelig å ha produktet klart til sommerens VM i fotball, men slik ble det dessverre ikke.

- Ser vi på statistikken så peaker salget av potetgull under de store fotballmesterskapene, på grunn av problemer med leveransen av teknisk utstyr grunnet pandemi så blir det ikke sånn, men vi henger ikke med chipsnebbet av den grunn sier Wikmark og legger til.

- Nå satser vi på å være klare fra mai neste år og satser mot festivalsommeren 2023 blant annet, utsettelsen gir oss egentlig bare bedre tid til å bygge en enda bedre fabrikk.

Potetgull også til mat

Det er ikke bare til lørdagskosen potetgull er aktuelt, stadig flere tilbyr chips som tilbehør til mat. Smakene på Frostachips blir utviklet av en som virkelig kan det, nemlig Michelin-kokken Christopher Davidsen fra Britannia, han er forøvrig inne på eiersiden i Frostachips

- Dette med potetgull som tilbehør til mat er helt klart noe vi vil satse på sier Tommy Wikmark. Ikke bare det, men som et alternativ til det du har på "kosetallerken" din, legger han til.

- Vi lover mange spennende smaker, vi vil også tilby de kjente og kjære potetgullsmakene, men vi skal gjøre dem med en kul vri sier Tommy Wikmark.