- Det er kjedelig. Verst er det for ungene. De hadde reisefeber og gledet seg til å reise på ferie igjen, forteller en noe oppgitt far i avgangshallen på Værnes mandag ettermiddag.

Alan Rødfjell og resten av familien fra Malvik, hadde gledet seg lenge til å reise på ferie sammen igjen etter flere år med pandemi og reiseforbud. Men denne gangen er det altså pilotstreiken i SAS som setter en stopper for ferieplanene.

Alt bestilt med SAS

- Vi hadde gledet oss til å omsider kunne reise på ferie sammen, sier han.

- Vi skulle først til Paris, og så skulle vi til London for å se EM i fotball.

Hele turen til familien Rødfjell var bestilt med SAS.

- Det er kjedelig at denne streiken går ut over oss, men vi får prøve å booke om og finne ei løsning, sier Rødfjell forhåpningsfullt.

- Vi prøver å finne nye fly og tenker vi kan ta tog, men det er jo slik at når ett flyselskap kansellerer blir det dyrere hos de andre, sier han.

SAS og pilotene klarte ikke å bli enige til tross for at de har meklet fem dager over fristen. Derfor er 900 piloter fra Norge, Danmark og Sverige tatt ut i streik.

Pilotstreiken i SAS rammer reisende på Trondheim lufthavn Værnes. Foto: Henrik Einangshaug

Flyter greit

En storstreik vil ramme 250 avganger og 45.000 reisende daglig, ifølge nyhetsbyrået TT. Det er ennå usikkert hvordan streiken slår ut for SAS-avganger fra flyplassene i Trøndelag.

Foreløpig flyter trafikken greit i fra Trondheim Lufthavn Værnes, sier lufthavnsjef Marit Stigen.

- Alt i alt har flyten gått bra i dag. Det er mange reisende som drar nå, og det er fortsatt mange fly som letter og lander, sier Stigen.

Hun oppfordrer alle som skal ut å reise nå om å oppdatere seg jevnlig.

- Det er viktig at de reisende forholder seg til den informasjonen de får fra flyselskapene sine.

Lufthavnsjef Marit Stigen på Trondheim Lufthavn Værnes sier trafikken flyter greit foreløpig. Foto: Henrik Einangshaug

Hør intervjuet med Alan Rødfjell: