– Jeg har valgt å ikke stille som kandidat til styreledervervet i Rosenborg. Det er Trøndelags viktigste rolle i frivilligheten - og det skal være en jobb som gir energi til det profesjonelle virket - og livet ellers. For to år siden hadde jeg lyst og motivasjon til å ta fatt på en slik oppgave, men det har rent mye vann i elven siden, sier Gjersvold i en oppdatering på Facebook.

Gjersvold sier at han har respekt for den innsatsen Ivar Koteng har lagt ned, men ser samtidig at det negative fokuset har blitt stort til tider.

– I sitt profesjonelle virke må man tåle det som tilhører rollen, men et frivillig verv skal i all hovedsak være noe som tilfører energi, fortsetter Gjersvold.

Problematiserer valget

Gjersvold sier at han har registrert at enkelte finner det problematisk at han er leder for TrønderEnergi.

– Jeg registrerer at en del «grupper» og personer har problematisert valget av meg, fordi jeg leder et energikonsern som bygger ut fornybar energi. Jeg mener en fotballklubb skal være en arena hvor politisk syn, religion og etnisk opprinnelse skal være underordnet at man SAMMEN står opp for klubben. I dette tilfellet Rosenborg, klubben i trøndernes hjerte, sier han. Håper på samhold

Gjersvold sier han håper at medlemsmassen nå samler seg om personen som valgkomiteen innstiller som ny styreleder og at han fortsetter å være engasjert i klubben.

– Jeg håper at klubben og medlemsmassen nå samler seg om valgkomiteens innstilling til ny styreleder. Personlig vil jeg fortsette å være engasjert i Trøndelag, Rosenborg, ishockey, frivilligheten og samfunnsutviklingen i regionen - en region jeg har et brennende engasjement for. Det er mer enn nok positive oppgaver å bruke energien sin på - og jeg vil fortsette å støtte klubben i medgang og motgang, forteller Gjersvold.

Til slutt i innlegget sier han at han vil jeg slå et lite slag for at folk i 2022 blir litt snillere med hverandre i sosiale media - og for såvidt også utenfor.

– Det er lov å være frustrert, forbanna og kanskje til og med sint. Men alle bør tenke seg om mer enn gang før man tar mannen, og ikke ballen. FairPlay, er en fotballens viktigste verdier - det bør det være i livet ellers også, avslutter Gjersvold.

Dermed er det bare Svein Tore Samdal som står igjen som kandidat hvis ikke da Terje Svendsen returnerer til Lerkendal etter han nå ikke fortsetter som leder for NFF.