Onsdag 31. august i tidsrommet 17.00-21.00, vil cirka 40 synlige mannskap fra Hjelpekorpset, Norske Redningshunder (NRH) og kanskje førstelinje ambulanse være til stede i Bymarka i Trondheim. Dette i forbindelse med en øvelse.

- Øvelsen er et henteoppdrag av personer på kjent posisjon, likt oppdrag vi får av AMK, opplyser vakthavende leder i Hjelpekorpset denne uken, Jan Karlsen, til Nea Radio. Øvelsen vil finne sted ved Litj-Gråkallen (sjekk kart nederst i saken) og 2-300 meter rundt der. I alt fire pasienter skal hentes ut, opplyser Karlsen.

Hva vil folk i området se?

- De vil kunne se markører som spiller skadde personer liggende på plasser i en kort periode mens mannskaper tar seg til pasienten. Deretter vil det bli undersøkelse av pasient før pasienten blir båret til vei for videre transport, sier Karlsen. Selv om publikum vil se både ATVer og ambulanse langs veiene, vil det ikke bli brukt ATV i terrenget.

- Vi har ikke lov å kjøre utenfor vei med ATV på øvelser, så her vil det bli brukt håndmakt.

Karlsen opplyser avslutningsvis at det ikke vil bli brukt verken blålys eller helikopter i øvelsen, og at øvelsen ikke vil være til stort hinder for folk på tur.

[ Åpne stort dynamisk kart ]