Det var familien som varslet om dødsfallet i en pressemelding.

Eva var medlem av kommunestyret og formannskapet i Malvik kommune.

Hun kom inn i lokalpolitikken i 2011 og ble Høyres ordførerkandidat ved valget i 2015 og 2019.

Hun etterlater seg mann, tre barn og tre bonusbarn.

Eva Lundemo Fosmo fikk kreftdiagnosen i mai 2019.

Tomrom

– Det var med stor sorg vi mottok meldingen om at Eva Lundemo Fosmo gikk bort natt til i dag, skriver ordfører i Malvik, Trond Hoseth, i en melding til Nea Radio.

– Eva etterlater seg et tomrom i politikken i Malvik. Våre tanker går i dag først og fremst til familien og de aller nærmeste.

Tospann: Eva Lundemo Fosmo sammen med FrPs Lill-Harriet Sandaune. Foto: Anne Gundersen

Uvirkelig

– Det er med stor sorg jeg har mottatt budskapet om at Eva har gått bort, etter en tøff kamp mot kreften, sier FrPs Lill-Harriet Sandaune til Nea Radio.

– Eva hadde en humor og ståpåvilje som var helt unik. Det var utrolig hvor mye latter hun kunne få ut av en kjedelig og tung politisk sak, når vi jobbet sammen. I tillegg var hun raus og handlekraftig. Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk kjenne Eva og fikk mulighet til å jobbe tett sammen med henne i flere år, fortsetter Sandaune, som jobbet svært tett sammen med Lundemo Fosmo.

– Vi var et veldig samkjørt to-spann i opposisjon i Malvik, som fordelte arbeidsoppgaver og saker som vi skulle jobbe med. Mine varmeste tanker og kondolanser går i dag til familien som har mistet sin kjære og omsorgsfulle Eva. Jeg minnes henne med respekt og er takknemlig for mange gode minner.

Engasjert: Eva Lundemo Fosmo var lidenskapelig opptatt av å finne ut hva innbyggerne i Malvik var opptatt av. Ingen sak var for liten og ingen sak var for stor. Dette bildet ble tatt da hun lurte på hvorfor man ikke får lov til å at med seg mat og drikke inn i Nygaardsvoldsalen i Bruket når amfiet er i bruk. Foto: Anne Gundersen

Kjær kollega og venn

Tidligere leder i Malvik Høyre, Halvard Dahle, kommer til å savne sin kollega dypt.

– Eva og jeg utviklet et godt samarbeid i Malvik Høyre hvor hun etter hvert ble gruppeleder og ordførerkandidat mens jeg var lokallagsleder, sier han til Nea Radio.

– Eva var svært engasjert og hadde evnen til å sette seg grundig inn i alle saker. Hun ledet det politiske arbeidet i kommunestyregruppen vår helt frem til den siste tiden og deltok aktivt i formannskaps- og kommunestyremøtene så langt dette lot seg gjøre. Mange innbyggere henvendte seg direkte til Eva med sine saker og sitt engasjement. Døra på Evas kontor var alltid åpen. Eva var for oss i Malvik Høyre den solide politiske lederen og hun var en respektert politiker i kommunen vår, sier han.

– Jeg vil savne Eva dypt som politisk kollega og ikke minst som en god venn og samtalepartner.

Engasjement

Da hun fikk kreftdiagnosen var hun åpen om sykdommen på sin egen blogg og i sosiale medier. Responsen på det Eva delte var stor og hun har selv sagt at det å dele det hun gikk gjennom har hjulpet henne i tunge stunder.

I dag flommer sosiale medier over av kondolanser til familien.

Eva var skarp som et barberblad i debatter, men latteren var aldri langt unna. Hun deltok i politikken langt på vei til det siste og virket ustoppelig.

Nea Radio sender sin dypeste medfølelse til familien.