– Etterforskningen så langt har ført til at vedkommende er siktet for seksuelle overgrep mot to mindreårige. Politiets hovedfokus er å avdekke om det har skjedd overgrep og i hvilket omfang. Vi har også fokus på å følge opp de berørte i saken, sier politiadvokat Line Novstad Klungreseth i Trøndelag politidistrikt.

I forrige uke ble en mann i 30 årene fra Trøndelag pågrepet og siktet for seksuelle overgrep mot barn, jamfør straffelovens paragraf 299, 311 og 304.

Han ble pågrepet etter at det ble innlevert en anmeldelse på forholdet.

Den siktede er varetekstfengslet i fire uker med brev og besøksforbud, på grunnlag av at det er fare for at han ellers skal kunne forspille bevis, opplyser politiet.

Mannens forsvarer, Maria Brun Haugnes, opplyser til Adressa at klienten har erkjent straffskyld for de forholdene som omfattes av siktelsen.

Tidlig i etterforskningen

Politiet er i gang med etterforskningen og den er i en tidlig fase understreker Klungreseth. – Seksuelle overgrep mot barn er noe politiet ser svært alvorlig på og som har høy prioritet. Vi skal blant annet gjennomføre flere avhør og gå igjennom beslag, sier Klungreseth.

Hør intervjuet med Klungreseth her: