Fjerdemann fra Vasaloppet, Øyvind Moen Fjeld, vant et stjernespekket Kromgruverenn påskeaften. Niklas Dyrhaug ble nummer fire.

6. mars spurtslo Øyvind Moen Fjeld sterke navn som Dario Cologna, Johan Kjølstad og Stanislav Rezak og tok med seg en råsterk fjerdeplass fra Vasaloppet.

Lørdag sto langløpsspesialisten på startstreken i Hitterdalen da den 70. utgaven av Kromgruverennet gikk av stabelen. Der klinket stakespesialisten fra Oslo til og satte både Niklas Dyrhaug og Mathias Rundgreen (som henholdsvis ble 1 og 2 i Egebergrennet skjærtorsdag) på plass.

- At jeg klarte å knekke Niklas & Co er veldig gøy, sa en smørblid Moen Fjeld like etter målgang i Feragen.

Avgjorde på slutten

Moen Fjeld staket seg inn på tida 52.50 og vant foran nevnte Mathias Rundgreen, svenske Gustav Ericson og Niklas Dyrhaug.

- Jeg, Mathias (Rundgreen) og Per (Ericson) samarbeidet godt hele veien og byttet på å dra. Mot slutten var det heldigvis jeg som hadde mest krefter igjen, og det var deilig å seile i fra før selve oppløpet, sier Moen Fjeld.

Mens Rundgreen og Ericson krysset målstreken bare sekunder etter Moen Fjeld, var Niklas Dyrhaug et stykke lenger bak. Fjeld Moen smiler lunt og forteller at det var greit å bli kvitt Niklas før oppløpet.

- Jeg tror ingen av oss tre kunne tenkt oss å spurte mot Niklas, så det var helt klart greit at han ble parkert før oppløpet, sier Moen Fjeld.

- For mye påskefeiring

Dyrhaug, som vant Egebergrennet skjærtorsdag, strålte selv om pallen glapp. På spørsmål om hva han synes om å bli slått av nabo Rundgreen, en svenske fra Falun samt fjerdemann fra årets Vasalopp, svarer tydalingen slik:

- Det har vært litt for mye påskefeiring til at jeg kunne kjempe om seieren i dag, sier Niklas Dyrhaug:

Blanke ski

Tydalingen avslører at han bestemte seg for å prøve noe nytt før løpet.

- Før start ble jeg enig med meg selv om å prøve blanke ski. Når man ser hvordan det resultatet ble, er nok det noe jeg må trene mer på, smiler Dyrhaug, før han fortsetter.

- Jeg blir slått av tre løpere som var bedre enn meg. Det betyr at det bare er å legge seg i selene på staking framover. Neste år skal jeg komme tilbake å vise at jeg har blitt farlig på pigging, sier utdyper han.

Svensk sprintkomet

Ikke bare på herresida kunne man finne kjente navn på startlista. Blant kvinnene deltok både Silje og Kari Øyre Slind i tillegg til svenskenes nye skiyndling og sprintdronning, Stina Nilsson.

Nilsson gikk Kromgruverennet for aller første gang og debuterte med en fin andreplass. Sprintkometen fra Mora ble kun slått av Silje Øyre Slind, og strålte etter målgang.

- Det var veldig kult å gå Kromgruverennet. Jeg har aldri gått her før, så jeg visste ikke helt hva som ventet meg. Løypetraseen var fin og stemningen god, sa Nilsson, i det Øyre Slind kom forbi og ga den svenke jenta en god klem:

Hyller rennet

Nilsson sier hun ikke på noe som helst vis er skuffet over å bli slått av Øyre Slind, og påpeker at rennet var viktigst med tanke på å få ei god gjennomkjøring.

- Dette er det første rennet jeg går etter Canada (Ski Tour Canada), så for min del var det viktigste å få ei god treningsøkt samt kjenne hvordan kroppen fungerer, utdyper Nilsson.

Om føret og arrangementet, sier Nilsson følgende:

- Det var litt løst over fjellet, men forholdene var veldig fine. Jeg synes arrangøren har gjort en meget bra jobb. Å komme til steder som dette (mindre steder) og gå turrenn på slutten av sesongen liker jeg veldig godt, avslutter Nilsson.

Av Henning Smedås, Arbeidets Rett