Kripos og flere politidistrikt har pågrepet og siktet 15 personer i en stor nasjonal aksjon rettet mot det de kaller bakmenn i store kriminelle nettverk. Én av de siktede er fra Trøndelag.

Internasjonalt politisamarbeid

Det var Onsdag 15. mars politiet pågrep og siktet en person fra Trøndelag for grov narkotikaovertredelse etter straffelovens paragraf 232.

Bakgrunnen for aksjonene, som er koordinert av Kripos, er et godt internasjonalt politisamarbeid, der norsk politi har fått tilgang på store mengder kommunikasjon mellom kriminelle.

Den pågrepne personen i Trøndelag er en mann i 30-årene bosatt i Trondheim.

Mannen har foreløpig ikke ønsket å avgi forklaring til politiet og har fått oppnevnt forsvarer. Personen er ikke varetektsfengslet.

Alvorlig sak

– Dette er en stor og alvorlig sak, der vi fortsetter etterforskningen, skriver politiet i en pressemelding torsdag.

– Men på nåværende tidspunkt ser vi ikke at det foreligger fare for bevisforspillelse eller andre grunner til å fremstille personen for varetektsfengsling, sier påtaleansvarlig i Trøndelag politidistrikt, John R. Sødahl Furunes.

Av hensyn til etterforskningen har Trøndelag politidistrikt ingen flere kommentarer til denne saken, men henviser til Kripos for mer informasjon knyttet til bakgrunnen for aksjonene.