Fire personer ble kl. 01 natt til torsdag 9. november pågrepet og siktet for bedrageri. De fire personene var fordelt på to biler, og ble stoppet på E6 ved Skatval i Stjørdal kommune. I de to bilene ble det funnet store mengder persisk-lignende tepper, i tillegg til andre gjenstander som kan knyttes til straffbare handlinger.

Politiet i Trøndelag ønsker at alle i Trøndelag som har blitt oppsøkt av teppeselgere i sine hjem eller andre steder den siste tiden tar kontakt via telefon 7389400 eller nettsiden tips.politiet.no/trøndelag.

Dette gjelder også de som kun er tilbudt å kjøpe tepper, uten å foreta en handel.

– Selv om du ikke har kjøpt teppe, kan dette regnes som forsøk på bedrageri, noe som er en straffbar handling. Funn av gjenstander gjør at politiet også ønsker at alle som har hatt teppeselgere på døra, og særlig dersom selgerne har vært innom døra, sjekker om de er fratatt eiendeler, sier politifaglig etterforskningsleder Knut Grasvik i Trøndelag politidistrikt.

De fire siktede personene vil etter hvert bli avhørt av politiet. Etterforskningen er inne i en tidlig fase og politiet har per nå ikke flere opplysninger å dele i saken.

Politiet advarer mot å slippe ukjente personer inn i boliger, selv om de fremstår svært hyggelige. Mange har blitt lurt på denne måten til å ikke bare å kjøpe tilsynelatende eksklusive tepper, men også til å overføre penger fra sin nettbank. Gjerningspersonene er ofte hyggelige og svært behjelpelige, og ikke minst frimodige.