Denne uka ble det kjent at Trønder-Avisa kutter antall dager med papiravis.

Tykkere og mer innhold

Fra 8. april kommer avisa ut kun tre ganger i uka på papir; tirsdag, torsdag og lørdag. E-avisa skal fortsatt publiseres seks ganger i uka.

Administrerende direktør i Trønder-Avisa og konsernsjef i TA-Media, Sivert Rossing, sier årsakene er at det blir stadig færre papiravis-lesere, samtidig som kostnadene på distribusjon og trykking har økt betydelig de siste årene.

Dette gjør at avisen må ta grep for å kutte kostnader. Alternativet er en kraftig oppjustering av prisen på abonnement.

– Vi reduserer antall utgivelser i uka, men skal sørge for at de avisene som kommer ut blir tykkere og mer innholdsrike, sier Rossing.

Beslutningen om å halvere antall papirutgivelser har vært en grundig gjennomtenkt prosess, ifølge Rossing.

Han erkjenner at det kan være skuffende for enkelte lesere, spesielt de eldre generasjonene som har en sterk tilknytning til papiravisa. Likevel mener han at det er nødvendig for å opprettholde avisens kvalitet og innholdsnivå.

Fortsatt papiravis på nett

Trønder Avisa vil fortsatt tilby seks e-aviser i uken, med en daglig digital utgave som gir leserne et redigert nyhetsprodukt.

Rossing fremhever viktigheten av å tilby redigerte nyheter i en tid der det løpende nyhetsbildet på nettet kan være fragmentert og uoversiktlig.

– Det er jo veldig bra med nettavis. Fra time til time får man det løpende nyhetsbildet, men du får ikke en prioritert gjennomgang på hva som er det viktigste i nyhetene. Hvis du sjekker nettavisen klokka fem om ettermiddagen, versus klokka tolv, så kan det se helt annerledes ut, og du skal gå inn ganske ofte for å være sikker på at du får med deg alt, sier Rossing.

– Så vi mener jo at e-aviser fortsatt er en veldig god måte å gi folk dette redigerte nyhetsproduktet. Og så koster det rett og slett ikke noe å distribuere e-aviser, og da ser jo plutselig regnesykket ganske annerledes ut. Derfor gir vi ut den seks ganger i uka fortsatt.

På spørsmål om ytterligere reduksjoner i papirutgaver i framtida, understreker Rossing at det er vanskelig å spå, men at bransjen generelt beveger seg mot færre utgivelser.

Han avslutter med å si at det eneste han er sikker på er at papiravisen ikke kommer til å forsvinne over natten.

Hør hele intervjuet med Sivert Rossing her: