Rørostrener Håkon Breen er meget godt fornøyd med å ha berget plassen i fjerdedivisjon.

Det var knyttet stor spenning til søndagens kamp mellom Røros og Hitra.  Med seier ville plassryssen kunne sikre seg en fjerde eller femte plass i serien og være garantert å holde plassen sin i 4. divisjon. Heldigvis gikk det Røros sin vei. Hitra ble for tafatte mot slutten og tapte bokstavlig på målstreken.

Hitra lå før kampen på fjerde plass og på sikker plass i serien. Det var knyttet spenning til hvor mange lag som ville berge

Førsteomgangen åpnet nervøst, det var tydelig at begge lag ville vinne men ikke ville blottlegge seg helt. Det ble en spennende første omgang der allerede etter 11 minutter var Håkon Mørtvedt Rugelbak klar for å ta frispark. Han dundret ballen rett i mål og la håp om en seier.

Røros hadde taket på kampen, men Hitra var giftige foran mål og fikk utligning i det 22 minutt. Kampen hadde da bølget litt fram og tilbake og det var ikke helt ufortjent.

Saken fortsetter under bildet

Også 2. Omgang startet litt upresist og nervøst. Med uavgjort så var jo plassryssen klar over at de ikke kom til å berge plassen sin i 4. Divsjon til neste år og dette bar da også spillet preg av de første 25 minuttene. Da var Hitra svært godt organisert og giftige foran mål. Men nok en gang sto Ståle Berre ypperlig i mål og berget ved flere anledninger plassryssen for baklengsmål.

Etter hvert fikk Røros mer og mer tak på kampen og seg selv og begynte å føre ballen mer. Intensiteten økte og begge lagene hadde store sjanser. Trener Håkon Breen flyttet tyngde fra forsvar over til midtbane ved omrokkeringer internt og dette ga uttelling i form av mer trykk mot Hitra mål. Eivind Dille Andersen og Espen Røistad hadde flere gode samhandlinger uten at de klarte å overliste forsvaret til Hitra.

Saken fortsetter lenger ned på siden.

Mot slutten ble det mer og mer klart at Røros ville mye mer enn Hitra. Det kunne se ut som om sluttspurten til plassryssen kom noe overraskende på Hitra som ikke helt klarte å henge med. Så da Espen Røistad fikk ballen etter litt klabb og babb i forsvaret, dunket han til og scoret på overtid. Elleville jubelscener fikk dommer Petter Eriksen til å nesten gripe til sin kortbunke. Men med bare få sekunder igjen lot han det være og de i alt 65 betalende tilskuerne kunne juble sammen med elleville spillere for spill i samme divisjon også neste år.

Dagens plassryss ble Alen Hurtic.

Hør trener Håkon Engzelius Breens komentarer etter kampen her:

Saken fortsetter lenger ned på siden

Leder i Røros il Fotballgruppa Tor Erik Stokke oppsummerer sesongen slik:

Les også:

http://nearadio.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=6932