Går dere med planer om å gifte dere? 10. juni planlegger Røros Menighetsråd å igjen tilby drop-in-vielser i Røros kirke.

Dette har man gjort flere ganger tidligere, men tilbudet fikk en ufrivillig pause under koronapandemien.

Men nå er viruset under kontroll og leder i Røros Menighetsråd, Rutt-Karin Engzelius sier at det er fritt frem for de som måtte ønske det, å melde sin interesse.

Ikke helt Vegas

Det er ikke bare å møte opp i kirken helt uforberedt den 10. juni. Skal man gifte seg så er det en del papirarbeid som må gjøres på forhånd. Og for at kirken skal ha kontroll på hvor mange som ønskes å smis i hymens lenker denne dagen, så må det varsles på forhånd at man kommer.

Engzelius sier mange har giftet seg på denne måten og at grunnene til at noen gjør det slik, er mange.

– Ikke alle ønsker stor oppmerksomhet rundt slike familiebegivenheter. I tillegg kan det være vanskelige familieforhold, og dette er beregnet på dem som vil ha det litt privat, sier hun og legger til at bryllup ofte kan være kostbare arrangement og at dette kan være en måte å gjøre det billigere på.

I tillegg til bryllup er det også drop-in-dåp samme dag. Menighetsrådslederen sier at mange også har benyttet seg av dette opp gjennom årene.

Privat arrangement

Under arrangementet blir kirken stengt for andre enn brudeparene og deres forlovere. Røros menighet stiller også med vitner om det skulle være behov for den slags.

Etter vielsen er det champagne og marsipankake i sakristiet.

Hør intervju med Rutt-Karin Engzelius her: