– Vårt aller fremste råd er å slappe av og unngå å ta sjanser i trafikken. Mange stresser med å komme seg til hytta, og da synker dømmekraften. Det er rett og slett ikke verdt det, sier Marianne Melheim Madsen, rådgiver for trafikksikkerhet i NAF.

I Trøndelag står frivillige fra fire lokale NAF-lag klare ved fem Circle K-stasjoner denne uken. De skal gi gode råd om kjøreforhold, trafikksikkerhet og ikke minst pakking og sikring av påskebilen.

Feirer 15-årsjubileum

Påskeaksjonen til NAF og Circle K Norge er svært populær både blant store og små kunder, ifølge partneransvarlig Kjetil Svenheim i Circle K. Foruten gode tips og råd, blir det både konkurranse og giveaways. Noen stasjoner gir også bort gratis is til barna.

– Det er 15 år siden vi startet med påskeaksjon sammen med NAF, og dersom vi sammen klarer å avverge bare én alvorlig ulykke, er det verdt det. Vi ser at mange senker skuldrene når de kommer i prat med NAFs kunnskapsrike og lokalkjente eksperter, sier Svenheim.

Elefanten i baksetet

Mange av oss kan fremdeles bli flinkere til å pakke bilen før påskeutfarten, mener Marianne Melheim Madsen.

– Ved bråstopp eller kollisjon i 50 kilometer i timen, vil en iPad komme susende fra baksetet med en tyngde tilsvarende 12 kilo. Dersom familiehunden er usikret, kan du bli truffet av en kraft som tilsvarer en liten elefant. Derfor er det utrolig viktig at alle løse gjenstander er sikret – og at hunden sitter trygt i et solid bur i bagasjerommet, sier hun.