Det er Anicura som har vokst ut av lokalene sine, og nå ønsker de derfor å ta i bruk hele det gamle Bunnpris-bygget bak Torgkvartalet.

- Nå står vi inne i den nye operasjonsavdelingen på sykehuset, sier daglig leder Hege Jøntvedt mens hun ser utover byggeplassen.

- Her blir det blant annet tre store operasjonsrom som vi gleder oss til å ta i bruk, et pre-op hvor vi har kapasitet til å gjøre klar to dyr samtidig, legger hun til. Moderne og spesialisert

Det jobbes fulle dager for å forvandle det gamle butikklokalet til nymoderne dyresykehus. Veterinærpraksisen går som vanlig under hele byggeperioden, men når bygget står ferdig vil praksisen også skifte navn fra smådyrklinikk til dyrehospital.

- Vi er veldig dedikerte i det vi holder på med, og det er også kanskje årsaken til at vi klarer å gjøre en god jobb, forteller Jøntvedt engasjert.

- Vi har en veldig variert arbeidsdag uansett hva vi holder på med, og vi jobber med å være mer spesialisert, blant annet å få fram hverandres fagfelt bedre. De nye lokalene legger forholdene til rette for akkurat dette, forteller hun videre.

Egen sone for isolat

Det nye sykehuset vil i tillegg til de nye operasjonsrommene, ha separate ”pasient-rom” for hund og katt. Det blir også større venteværelse, ultralydsrom samt egne rom for CT og røntgen.

- Vi får også en egen inngang og rom for isolat, slik at hvis det kommer inn hunder som klør, har diarè eller lignende kan de undersøkes og behandles der, forteller Jøntvedt.

Foruten henne selv er det seks veterinærer og ti assistenter som jobber ved klinikken i dag, og daglig leder ser ikke bort fra at de vil trenge flere folk når det nye sykehuset skal åpnes.

- Det er mye som er givende med arbeidet vi gjør, men det aller beste kanskje når man får inn hunder som er blitt blinde av grå stær og vi opererer de slik at de kan gå ut i verden og se igjen etterpå, forteller Jøntvedt helt til slutt.