Søndag fikk han med seg stortingspolitiker Marit Arnstad i traktoren sin fra Skatval til parkeringsplassen ved Hellsenteret.

Mange fremmøtte

Det var mange som hadde tatt turen til Hellsenteret for å overvære ankomsten til Johansen. På traktorhengeren har han budskapet "Norge trenger bonden", og han har satt i gang denne aksjonen nettopp fordi han mener at norsk landbruks fremtid ikke kommer av seg selv.

- Årsaken til aksjonen er at regjeringen kommer med et tilbud i årets jordbruksforhandlinger som ikke tas på alvor, og ikke møtes på noen av de punktene vi har krevd, sier Johansen.

Helt nødvendig aksjon

Stortingspolitiker Marit Arnstad(Sp) ble plukket opp av Johansen på Skatval og fikk sitte på med han til Hellsenteret. Hun er klar på at denne aksjonen er viktig.

- Jeg mener det er helt nødvendig at bøndene sier ifra. Det er nødvendig at landbruket og bøndene sier ifra om hvilke forventninger de har om at arbeidet de gjør skal bli verdsatt, og hvor skuffa de ble over tilbudet fra staten, sier Arnstad.

- Jeg har ikke så store forhåpninger til hvordan stortingsflertallet med regjeringspartiene og FrP kommer til å behandle landbruket i vår. Men jeg tror dette kan ha en langsiktig effekt, det kan bli en vekker for hvordan vi skal behandle de investeringene som er nødvendige i landbruket, generasjonsskiftet og hvordan vi skal klare å beholde et familielandbruk i Norge rett og slett, sier Arnstad.

Tidkrevende reise

John-Erik Johansen er tydelig på at årets aksjon er av den hyggelige sorten og at han møter mange positive mennesker underveis. Likevel er han fortsatt en bonde som skulle vært andre steder.

- Jeg hadde jo begynt våronna. Jeg skulle egentlig kjørt møkk nå, så jeg kommer litt på "hælen". Men jeg reiser hjem på onsdag morgen, så utpå onsdagen så satser jeg på komme i gang med våronna igjen, sier han.

Han startet turen i Sandnessjøen lørdag 8. mai og skal være fremme i Oslo og ved Stortinget på tirsdag 11. mai.

Se bilder fra parkeringsplassen ved Hellsenteret