BLI KJENT De første to ukene er satt av for at elevene skal bli godt kjent med hverandre, skolen og stedet. Det er mange konstellasjoner å finne sin plass i. Linja du går ved gir deg en klasse, huset du bor i gir deg et fellesskap hjemme og når elevene i dag drar på hyttetur er de delt inn i grupper på tvers av både linje og bofellesskap.

"Vi blir jo veldig sammensveisa, da. Det blir som en stor familie det her," sier Robert Norli Hamnes.

STIPENDIATER Sammen med Malin Skjei er Robert stipendiat ved folkehøyskolen. Totalt er de fire elever med denne litt ekstra oppgaven.

"Man må ha gått et år på folkehøyskolen fra før, og da kan man søke om å bli stipendiat. Vi skal se til at alle blir med i fellesskapet og hjelpe til hvis vi ser at det trengs, en slags fadderordning," sier Malin.

NYE LINJER "Friluftsliv og idrett" og "Design og håndverk" er linjer som har lange tradisjoner ved Peder Morset folkehøyskole, men i fjor ble de ansatte oppmuntret til å tenke kreativt rundt utviklinga av linjetilbudet. Dette resulterte i to ekstra linjer fra i høst: "Drone og kamera" og "MatLyst Italia". Begge linjene har blitt godt mottatt hos elevene og ble fulltegna ganske raskt. Lærer ved "MatLyst Italia", Sissel Leinum Kosberg, gleder seg til å sette igang:

"Vi starter med sanking, og tilbereder mat både ute og inne. Det blir fokus på bærekraft og kortreist mat, og vi håper på å få besøke noen av Selbus matbedrifter og lære litt av dem. Så skal vi etter hvert løfte blikket litt og lage og smake på mat fra hele verden, men hovedbolken handler om italiensk mat og kuliminerer i en linjetur til Piemonte. "

REKORD Aldri før har elevtallet vært så stort ved Peder Morset folkehøyskole.

"Vi er nå oppe i 71 elever, og så mange har vi aldri vært før. Majoriteten av elevene våre kommer fortsatt fra Trøndelag, men vi har bergensere og tromsøværinger her også," sier rektor Arild Moen.

Moen kom inn i rollen som rektor fra 1.august i fjor, og han er svært fornøyd med arbeidskulturen ved skolen:

"Det er gledelig å se at de ansatte våger å bli med på å tenke nytt og dermed aktivt er med på å utvikle tilbudet vårt. De nye linjene har falt i smak, og vi jobber stadig med skolens potensiale og muligheter til å bli bedre."