- Fire av de totalt 9 vi har fått treff på, kjenner vi ennå ikke kilden til. Smittesporingen fortsetter detektivarbeidet i morgen. Dette er en risiko vi må ta på alvor, og som kan bety at vi har ukjent smitte som har gått i befolkningen en uke eller kanskje to, sier kommuneoverlege Leif E M Vonen.

- Derfor er det vesentlig å minne alle om: Vær så snill og huske meteren - og følge anbefaling om munnbind innendørs der det er mye folk. Det er nå denne uka vi alle kan bidra til å stoppe utbruddet, sier kommunedirektør Tor Jakob Reitan.

Vaksine

- Samtidig melder stadig flere at nærkontakter i husstanden er fullvaksinerte. Det er nå en veldig gledelig utvikling, som vi håper øker fort framover. Om få uker er vi ferdige med karantenespøkelset, melder kommuneoverlegen som sier videre at vi ser i dag at flere fremskynder vaksinetid nå, det er vi glade for og håper enda flere benytter seg av muligheten.

- Vår test-gjeng har hatt en arbeidsom dag med 352 personer til test i dag. Vi har tilbudt og tatt hurtigtester i stedet for karantene av et stort antall elever ved Stokkan U, Aglo vgs. og Voksenopplæringen. Hvis man ikke tar test på vår oppfordring, blir man nødt til å være i karantene, avslutter kommunedirektøren.