På en pressekonferanse i Stjørdal mandag kunne ordfører Ivar Vigdenes love en storstilt folkefest for å feire gjenåpningen i Stjørdal i slutten av november.

Festen er et samarbeid mellom kommunen, Sparebank1 SMN Næringsforeninga i værnesregionen, og skal vare fire dager til ende, forteller Vigdenes og legger ubeskjedent til at dette skal bli tidenes fest.

– Planen er at vi skal ha den største folkefesten vi noen gang har hatt. Fra torsdag 25. november til søndag 28. november skal vi ha et variert program som er gratis og bygger på lokale kulturaktører, lokalt næringsliv, lokal mat og der det er tilbud for både barn, ungdom, eldre og voksne - fire dager til ende, og planleggingen er allerede i gang.

Hør radioinnslag med Ivar Vigdenes og kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen her.

Kommuneoverlegen og kommunedirektøren i Stjørdal sendte mandag ettermiddag ut en pressemelding, der de ber folk hjelpe hverandre i overgangen til et mer normalt liv igjen.

- Samfunnet ble gjenåpnet nå lørdag kl. 16.00, og for alle oss i Stjørdal vil dette medføre noen endringer i hverdagen. Nå går vi over i en ny fase og vi må tørre å slippe taket – vi må hjelpe hverandre å slippe taket.

Nå kan du klemme, gå på konsert, gå i butikken uten å tenke på munnbind, stå i kø med god samvittighet og sitte tett igjen.

Det er ingen begrensninger nå i antall deltakere eller publikum på kultur- og idrettsarrangement i alle aldre.

All informasjon du trenger vedrørende pandemien finner du på vår hjemmeside, fordi:

- Koronatelefonen vil bli stengt

- Vaksinetelefonen opprettholdes fremover

- TISK-arbeidet er sterkt forenklet

- Vi vil ikke gjennomføre ytterligere lokale tiltak hverken internt i egen organisasjon eller overfor lokalsamfunnet med mindre en helt ny situasjon oppstår

- Ingen grunn smittevernfaglig å bruke hjemmekontor

Vaksinetilbudet opprettholdes som før og vi minner om at pandemien ikke er over spesielt for de som ikke er vaksinerte.

Vi kommer straks til å avslutte rapporteringen på smittetilfeller til media og på vår hjemmeside

Tiltakene er nå forenklet:

- Den som er smittet må isolere seg unna andre, det er det viktigste.

- Testing av nærkontakter og av de som er forkjølet vil avsløre eventuell spredning raskt. Ingen karanteneplikt.

- I tillegg vil vi fortette med innreisekontroll så lenge nasjonale myndigheter mener det trengs.

- Vi vaksinerer fortsatt så mange som mulig.

- De som kan bli alvorlig syke, er tilbudt en tredje vaksinedose, i håp om at de fortsatt skal være godt beskyttet. De uvaksinerte blant oss er ikke mange, men de tar med seg en ekstra risiko – i og med at viruset vil være i omløp for alltid, må uvaksinerte regne med å bli smittet før eller senere. Det er ikke for sent ennå. Vi vaksinerer deg gjerne, bare meld deg på.

For oss alle er det normale livet nå åpent for trivsel og våre gjøremål. Med litt ekstra håndhygiene og med økt oppmerksomhet på mulige symptomer på covid-19, så er hjulene endelig i gang igjen!

Hilsen

Tor Jakob Reitan Kommunedirektør

Leif Edvard Vonen Kommuneoverlege