Forskriften med lokale tiltak gjelder fra og med søndag 16. mai 2021 kl. 24.00 og gjelder til og med onsdag 19. mai 2021 kl. 23.59. Kommunen kan forlenge, oppheve og endre forskriften, står det videre.

Ekstraordinært formannskapsmøte søndag kveld

I møtet ble den nye forskriften vedtatt for Røros kommune, men innholdet er planlagt og koordinert med kommunene i felles bo- og arbeidsmarkedsregion står det i sakspapirene. Det betyr at Folldal, Alvdal, Rendalen, Tynset, Tolga, Os og Røros sammen har gått inn for denne forskriften.

Disse tiltakene gjelder:

Alle arrangementer og private samlinger avlyses, både utendørs og innendørs. Dette gjelder også 17. mai-arrangementer.

Påbud om hjemmekontor der dette er praktisk mulig.

Det er i tillegg innført skjenkestopp.

Kun disse virksomhetene kan holde åpne, alle andre stenges:

- Matbutikker inkludert kiosker helsekost og andre som i hovedsak selger matvarer - Utsalgssteder for dyrefor og andre nødvendighetsartikler for kjæledyr og husdyr - Salgsvirksomheter til landbruk og dyreproduksjon - Apotek - Bandasjister - Optikere - Vinmonopol - Bensinstasjoner - Lager og grossistdelen i byggevareforretninger som selger til håndverksvirksomheter og liknende - Blomsterbutikker med fast utsalgssted - Treningssenter, utstyrssentralen, bibliotek og ungdommens hus holder stengt. - Kafeer og restauranter kan ha åpent for take-away. Hoteller har anledning til å servere egne gjester.

Det er plikt til å bruke munnbind der det er umulig å overholde to meters avstand fra andre, også i drosje og kollektivtransport. Plikten til å bruke munnbind gjelder ikke for barn under 12 år, eller personer som av helsemessige eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind.

Det er ikke tilrådelig med reiser verken inn eller ut av regionen.

Alle besøkende til Røros to sykehjem bes om å følge gjeldene besøksregler. Det samme gjelder besøkende til omsorgsboliger.

Les forskriften og begrunnelsen her

Saksfremlegg med begrunnelse:

https://roros.kommune.no/wp-content/plugins/api-plugin/download.php?file=671433

Forskrift:

https://roros.kommune.no/wp-content/uploads/2021/05/Midlertidig-forskrift-om-smitteverntiltak-Røros-kommune-160521.pdf