I utgangspunktet har Trondheim Ap fått frist av styret til å finne sin nye ordførerkandidat til 16. november. Nå vil styret be om en utsettelse, skriver Dagbladet Trondheim, som først omtalte saken.

- Vi har fått inn veldig mange forslag fra lagene. Vi må ta en fot i bakken og jobbe litt lenger enn vi hadde tenkt, sier leder i nominasjonskomiteen, Pål Sture Nilsen, til Dagbladet.

Over 100 navn

Lokallagene hadde frist 25. august til å spille inn navn til komiteen, og i alt over 100 navn har kommet inn, skriver avisen.

En foreslått trondheimsliste skulle blitt sendt ut til lokallagene den 8. september, men dette opplyser Sture Nilsen at kan bli skjøvet helt til slutten av måneden.

- Når det har kommet så mange spennende navn inn, føler vi at det er behov for å involvere lagene på en annen måte enn vi hadde tenkt. Jobbe litt lenger, og få flere innspill. Vi kommer til å sende ut en alfabetisk liste som lagene skal få tygge på litt lenger enn vi hadde planlagt, sier lederen, som videre sier de ser på det som et luksusproblem.

LES OGSÅ:Dette sier Giske om ordførerjobben

På spørsmål om de er usikre på om de når fristen i midten av november, svarer lederen at de akkurat nå jobber for å rekke fristen.

- Det kan se sånn ut. Vi ønsker å gi lagene mer tid på den runden som kommer nå. Men det har vi ikke landet på. Vi kjører fortsatt etter den oppsatte fristen, og så får vi se hvordan det blir. En av de som har blitt sett på som mulig ny ordfører er tidligere fylkesordfører i Trøndelag, Tore O. Sandvik. I et intervju med Nea Radio mandag, ville Sandvik ikke utelukke noe som helst.

– Det jeg kommentarer nå er at jeg ikke tar gjenvalg som fylkesordfører, også er det andre som holder på med andre prosesser knyttet til det. Jeg har tidligere sagt at jeg ikke har et sterkt ønske om å bli ordfører i Trondheim, men akkurat nå har jeg avklart at jeg ikke tar gjenvalg som fylkesordfører– Så du er ikke negativ til tanken? – Jeg har ingen flere kommentarer til akkurat det.

Fylkesordfører Tore O. Sandvik (AP) Foto: Anne Gundersen

Overraskende

Selv om det i lengre tid har vært kjent at Rita Ottervik ikke tar gjenvalg, har ingen personer blitt utpekt som favoritter til å stille som ordførerkandidat.

Politisk kommentator i NRK, Tone Sofie Aglen, mener det har vært stille rundt prosessen. – Det er mange navn som er spekulert i, men ingen vi kjenner til som har meldt seg. Det er bemerkelsesverdig, sier hun til NRK.

Aglen peker på hvor viktig by Trondheim alltid har vært for Arbeiderpartiet, noe som gjør det ekstra interessant å se hvem partiet velger.

– Trondheim har både vært et utstillingsvindu og en viktig Ap-bastion. Etter 20 år med samme ordfører skulle man vente at det var flere potensielle arvtakere. Særlig fordi rødgrønn side har et solid overtak i trønderhovedstaden og Ap har gode muligheter til å få ordføreren i Norges tredje største by, skulle man tro det var en rolle det var tøff konkurranse om, sier Aglen til kanalen.