18 personer ble evakuert da det begynte å brenne i en bygård i den verneverdige trehusbebyggelsen i Levanger sentrum natt til tirsdag.

Krevende slukningsarbeid

De evakuerte er frakta til et evakueringssenter, som kommunen har opprettet på Hotel Backlund. Det er ikke meldt om noen personskader.

Det har vært tørt de siste ukene, og slukkingsarbeidet var vanskelig sier politiets innsatsleder på stedet, Marie Fossen Bredeli.

– Det har vært krevende. Det er trehusbebyggelse, og brannmannskaper har hatt store utfordringer med å komme seg inn til kjernen av varmen for å slukke brannen. Heldigvis har vinden spilt på lag med oss, sier Bredeli.

– Hadde det vært vind i kastene, hadde det vært stor fare for spredning av brannen.

Det var en krevende sluknigsjobb. Heldigvis spilte vinden på lag, sier innsatsleder Bredeli. Foto: Karin Jegtvik

Ukjent brannårsak

Kirkegata 13 er en bygård som består av flere leiligheter, og det var vanskelig å få oversikt over alle beboerne.

Fem personer var savnet etter brannen. Politiet fryktet først de fortsatt befant seg i det brennende bygget, men de ble etter hvert gjort rede for.

– Det var en hektisk evakueringsjobb. Vi hadde navn på registrert på adressen og vi måtte kontrollere personene opp mot navn og få oversikt over hvor alle beboerne befant seg. Så det var var en tidkrevende jobb, men nå har vi kontroll, sier Bredeli.

Bygget ved siden av, Kirkegata 15, måtte også evakueres. Og her bor det en del eldre, som måtte evakueres på grunn av spredningsfare og mye røyk.

– Det var en beboer i blokka som ringte brannsentralen, som igjen varsla politiet. Brannen starta i en bolig i andre etasje, men brannårsaken er foreløpig ukjent, sier Bredeli.

Nå blir området sperret av, så brannmannskap kan fortsette slukningsarbeidet. Så blir det gjort en kontrollert riving av byggene, så de ikke kollapser av seg selv.

Sju til ti personer står nå uten bolig.

Hør hele intervjuet med politiets innsatsleder, Marie Fossen Bredeli, her: