Det var dårlig med dansing, men likevel god stemning på Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter på Røros, da Ottar Kverneng spilte rørospols på munnspill mandag ettermiddag.

Anledningen var presentasjon av årets Sofakamp.

Røros kommune og SpareBank 1 SMN lanserte i 2019 «Sofakampen», en aktivitet som bidro til at innbyggere, hyttefolk og andre tilreisende til sammen registrerte 22 520 turer i 2019 og hele 77 765 turer året etter, fordelt på 115 små og store turmål over hele kommunen.

I fjor var det langt færre registreringer, men banksjef i Sparebank1 SMN i Røros og Holtålen, Eivind Langseth forklarer dette med svært dårlig vær store deler av sommeren og ikke minst var dette første sommeren etter korona.

– Sofakampen» kom i stand for gi alle på Røros litt økt motivasjon for å komme seg opp av sofaen og ut på større og mindre turer, sier Langseth.

LANDSERER SOFAKAMPEN 2023: Fra venstre: Frode Bukkvoll, Ottar Kverneng, Signe Katrine Andersen og Eivind Langseth. Foto: Per Magne Moan

Populært

Siden oppstarten i 2019 og frem til i fjor høst, har det blitt registrert til sammen 230 000 turer til små og storemål over hele kommunen.

Langseth regner med at minst 1000 personer registrerer seg og deltar på opplegget i sommer.

Banken betaler

Sofakampen har også gitt penger til gode formål. Alt etter hvor mange som deltar og hvor mange turer som blir registrert, fører dette til bidrag fra SpareBank 1 SMN.

Banksjefen lover 1 krone per registrert tur og i år skal pengene gå til Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter.

Helsekoordinator i Røros kommune, Frode Bukkvoll, sier det er oppå til hver enkelt deltager hvor mange turmål man vil registrere. Enkelte tar noen helgeturer i ny og ne, mens andre kniver om å besøke flest mulig poster og sanke flest mulige poeng.

Årets Sofakamp starter 17. mai og banksjef Langseth håper på stor deltagelse og sier banken veldig gjerne vil betale mye penger til bo-, helse- og velferdssenteret.

Hør intervju med banksjef Eivind Langseth, helsekoordinator Frode Bukkvoll og aktivitør ved Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter, Signe Katrine Andersen: