Bygget som begynte å brenne i Oppdal lørdag morgen var ikke godkjent som bolig. Det skriver Politiet i Trøndelag i en pressemelding mandag ettermiddag.

Les også: To personer bekreftet omkommet

Polske statsborgere

Det var litt over klokka seks lørdag morgen politiet fikk melding om brannen.

Det bodde en familie på fire i bygget. En av barna var ikke hjemme da det begynte å brenne, en gutt på 15 år kom seg ut i tide og foreldrene omkom. Alle er polske statsborgere.

Politiets kriminalteknikere har i løpet av helga, sammen med Statens el-tilsyn og brannvesenet, foretatt undersøkelser av åstedet for brannen. Det er også gjort avhør av sønnen, utleier og andre som har vært i nærheten eller antas å ha opplysninger i saken.

Brannvesenet sier brannen var vanskelig å slukke på grunn av et uoversiktlig bygg med mange hulrom. Nå sier politiet at bygget ikke var godkjent som bolig, men lagerbygg. Foto: Jøte Toftaker / NRK Trøndelag

Bodde i et lagerbygg

Bygningen som brant, var ikke godkjent for utleie - den var kun godkjent som lagerbygg.

- Det er for tidlig å si noe om hvilken betydning denne informasjonen vil ha i den videre etterforskningen av hendelsen, skriver politiet i pressemeldingen.

Det var også stor eksplosjonsfare under brannen på grunn av en gassflaske i bygget. Politiet valgte derfor å stenge jernbanen og E6 forbi området.

- Undersøkelsene av åstedet skal nå gjennomgås. Det er derfor for tidlig å si noe om hva som er årsaken til brannen. Det er et omfattende arbeid, ettersom bygningen ble betydelig skadd, sier påtaleansvarlig politiadvokat, Sigrid Mediås Rygvold, i Trøndelag politidistrikt.

I tillegg til å gjennomgå undersøkelsene av åstedet, vil politiet fremover gjøre flere avhør.